Οι στιγμές ΤΡΟΜΟΥ στην αιματηρή ληστεία του «Υφαντής»- Το προφίλ των αδίστακτων δραστών

Η ΕΛ.ΑΣ ήταν «τυφλή», «μουγκή» και «κουφή»

Στιγμές τρόμου έζησαν οι υπάλληλοι της γνωστής εταιρίας αλλαντικών Υφαντής όταν οι 5 άγνωστοι τους σημάδευαν με τα όπλα μέσα στο λογιστήριο.

Μπήκαν, ζήτησαν να μάθουν που είναι τα ταμεία, ο ιδρυτής της εταιρείας, μπήκε μπροστά για να προστατεύσει υπαλλήλους, «πάρτε ό,τι χρήματα θέλετε αλλά μην πειράξετε υπαλλήλους» τους είπε.

Όταν οι δράστες βγήκαν έξω από την εταιρεία και ήρθαν αντιμέτωποι με την ομάδα ΔΙΑΣ, έριξαν 25 σφαίρες με το καλάσνικοφ και το 9αρι πιστόλι τους ενώ οι αστυνομικοί πρόλαβαν να καλυφθούν πίσω από τα σταθμευμένα αυτοκίνητα. Μάρτυρες κάνουν λόγο για 5 δράστες που ήταν ψηλοί, φορούσαν κουκούλες, γάντια και μιλούσαν σπαστά ελληνικά.

Τα δυο καμένα αυτοκίνητα όπως και τα βίντεο από το εσωτερικό της εταιρίας εξετάζονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το ασημί Audi έχει δεχτεί τα πυρά των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ. Ένας αυτόπτης μάρτυρας φέρεται να έχει πει ότι ίσως ένας από τους δράστες να έχει τραυματιστεί.

Η ΕΛ.ΑΣ ήταν «τυφλή», «μουγκή» και «κουφή»

Ο Χρήστος Μπαλάσκας είναι ο εκφωνητής της Άμεσης Δράσης που χθες κλήθηκε να διαχειριστεί το περιστατικό της ληστείας στην Κηφισιά. Όσο και αν προσπαθούσε από το μικρόφωνο να βοηθήσει τους συναδέλφους του, δεν τα κατάφερε καθώς οι επικοινωνίες ήταν ανύπαρκτες.

Υπηρετεί 26 χρόνια στην Άμεση Δράση και αναπολεί την εποχή του ψηφιακού δικτύου επικοινωνιών καθώς σήμερα κάνει αλχημείες για να επικοινωνεί με τα περιπολικά και τις μοτοσικλέτες.

Το σύστημα που χρησιμοποιεί σήμερα η ελληνική αστυνομία είναι της δεκαετίας του ‘80. Αποσύρθηκε λίγο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και δέκα χρόνια μετά, όταν έληξε η σύμβαση, ξαναβγήκε από την αποθήκη. Ποιο είναι το αποτέλεσμα; Δεν παρέχει καμία ασφάλεια, εύκολα κανείς μπορεί να το φιμώσει, σε πολλές περιοχές το σήμα είναι ανύπαρκτο. Πριν από δυο χρόνια εξασφαλίστηκε δωρεά για νέο σύστημα επικοινωνιών από το εξωτερικό χωρίς όμως μέχρι σήμερα να λειτουργεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του STAR, για το χθεσινό περιστατικό έχει συνταχθεί πλήρης αναφορά ενώ ένας αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ πέταξε και έσπασε τον ασύρματο του, που ούτως ή άλλως δεν λειτουργούσε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top