Ένταση στη Νομική μετά τη ματαίωση εκδήλωσης για τον Κουφοντίνα

Το λουκέτο, οι αντιδράσεις και η πορεία

Ένταση δημιουργήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στη Νομική Σχολή Αθηνών, μετά την απόφαση των υπευθύνων να κλείσουν το κτίριο, ενώ οι αριστεριστές είχαν προγραμματίσει εκδήλωση, στην οποία θα έκανε τηλεφωνική παρέμβαση ο τρομοκράτης Δημήτρης Κουφοντίνας. 

Ο δημοσιογράφος του Star, Παναγιώτης Μπούσιος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού και στην Μάρα Ζαχαρέα, είπε πως το κτίριο της Νομικής θα βρίσκεται υπό φρούρηση τις επόμενες ώρες, ενώ όπως εξήγησε όλα ξεκίνησαν νωρίς το πρωί, όταν προγραμματίστηκαν τέσσερις διαφορετικές εκδηλώσεις να γίνουν στον χώρο της νομικής σχολής. Η μια εκδήλωση αφορούσε την Χρυσή Αυγή, η άλλη το προσφυγικό και οι άλλες δύο σχετίζονταν με την παρέμβαση του Δημήτρη Κουφουντίνα.

Μόλις γνωστοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις, η διοίκηση της σχολής αποφάσισε με αιφνιδιαστική ανακοίνωση να την κλείσει, υποστηρίζοντας ότι υπάρχει... τεχνικό πρόβλημα.

Η ανακοίνωση προκάλεσε την αντίδραση των φοιτητών, που πήγαν στη σχολή τους, και έσπασαν το λουκέτο. Στη συνέχεια, οι υπεύθυνοι της σχολής ζήτησαν από την αστυνομία να τοποθετηθούν περιμετρικά της σχολής διμοιρίες, ώστε να μη μπει κάποιος μέσα στο κτίριο. Ωστόσο 60-70 φοιτητές είχαν παραμείνει στη σχολή, άλλοι συγκεντρώθηκαν κοντά στη νομική και όλοι μαζί τελικά έκαναν μια μικρή πορεία στα Προπύλαια. 

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top