Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στη Χίο- Καθημερινά τα επεισόδια ανάμεσα σε μετανάστες (βίντεο)

Οι κάτοικοι παίρνουν το νόμο στα χέρια τους

Πετροπόλεμο σε ζωντανή μετάδοση είδαν σήμερα οι τηλεθεατές καναλιού της Χίου. Μετανάστες που έχουν καταφύγει στην ιχθυόσκαλα, δέχθηκαν επίθεση με πέτρες από άλλους που είχαν έρθει από το hotspot της ΒΙΑΛ, και ανταπέδωσαν.

Από τον πετροπόλεμο κινδύνεψαν και σπίτια. Ο δημοσιογράφος εκείνη την ώρα έπαιρνε συνέντευξη από ιδιοκτήτη καφενείου στην ιχθυόσκαλα, ο οποίος χθες το απόγευμα, πυροβόλησε έξι φορές στον αέρα, με την κυνηγετική του καραμπίνα. Για να απομακρύνει -όπως λέει- μετανάστες που έρχονταν προς το γεμάτο εκείνη την ώρα μαγαζί του, προκειμένου να προστατευτούν από επίθεση που δέχθηκαν από άλλους αλλοδαπούς.

 «Έβγαλα την καραμπίνα μου και πυροβόλησα στον αέρα... Έβλεπες πέτρες από δω, σίδερα από εκεί, ξύλα από δω. Ποιος μας προστατεύει εμάς εδώ πέρα, δεν μπορώ να καταλάβω».

Ο ιδιοκτήτης του καφενείου συνελήφθη, και θα δικαστεί την Πέμπτη, για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Οι περίοικοι πάντως του δίνουν δίκιο. Υποστηρίζοντας πως διαφορετικά, ίσως να θρηνούσαν θύματα. 

Τα επεισόδια ξέσπασαν ανάμεσα σε Αλγερινούς αφενός και Αφγανούς και Παλαιστίνιους αφετέρου, που είχαν προηγούμενα. Η κατάσταση ηρέμησε μετά από μια ώρα, όταν κατέφτασαν στη Χίο, δύο διμοιρίες ΜΑΤ από τη Θεσσαλονίκη. Οκτώ τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Στις γειτονικές Οινούσσες έφτασαν σήμερα από τον Τσεσμέ, 50 μετανάστες, στη μεγάλη πλειοψηφία τους Αφρικανοί. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top