«Παλεύαμε σαν τα θηρία… Φοβήθηκα… Θα μπορούσε να με σκοτώσει»

Ο πιλότος του ελικοπτέρου μιλά πρώτη φορά για την πτήση με την Πόλα Ρούπα

«Παλεύαμε σαν τα θηρία… Φοβήθηκα… Θα μπορούσε να με σκοτώσει»

​Άγνωστες λεπτομέρειες για όλα όσα διαδραματίστηκαν στην καμπίνα του ελικοπτέρου με το οποίο η Πόλα Ρούπα σχεδίαζε να απελευθερώσει τον Νίκο Μαζιώτη από τις φυλακές Κορυδαλλού περιγράφει για πρώτη φορά ο χειριστής του.

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο πιλότος, η συμπλοκή ξεκίνησε στα 5000 μέτρα και κράτησε μέχρι μια ανάσα από το έδαφος, πριν το ελικόπτερο προσγειωθεί.

«Παλεύαμε σαν τα θηρία στο πιλοτήριο. Εκτυλίχθηκαν σκηνές απείρου κάλλους. Το ελικόπτερο θα τσακιζόταν σε τρία δευτερόλεπτα, όταν και πάλι πήρα το κοντρόλ στα χέρια μου» είπε o πιλότος στην εφημερίδα «Real News».

Ο χειριστής του ελικοπτέρου εκτίμησε ότι η Πόλα Ρούπα είχε σχέδιο να απελευθερώσει το Νίκο Μαζιώτη μαζί με άλλους «συντρόφους» της, ενώ δεν διστάζει να δηλώσει πως... φοβήθηκε, καθώς η σύντροφος του τρομοκράτη είχε την ευκαιρία να τον σκοτώσει.

«Φοβήθηκα... Μετά την πάλη, όταν και έπιασα πάλι το ελικόπτερο στα χέρια μου και προσπάθησα να το ισορροπήσω, ναι θα μπορούσε να με σκοτώσει, γιατί είχε σφαίρες στην θαλάμη του όπλου της. Μετά, όταν τελικά το προσγείωσα, δε νομίζω ότι σκέφτηκε κάτι τέτοιο. Στο μυαλό της είχε μόνο το πώς θα διαφύγει» πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο χειριστής του ελικοπτέρου επανέλαβε ότι δεν ήταν οπλισμένος.

ΑΛΛΑ ΛΕΕΙ Η ΡΟΥΠΑ

Εντελώς διαφορετική διάσταση δίνει η Πόλα Ρούπα με τα όσα υποστήριξε σε πολυσέλιδη επιστολή της πριν από λίγες ημέρες. Σύμφωνα με τη σύντροφο του Νίκου Μαζιώτη, ο πιλότος ήταν οπλισμένος.

«Όταν τελικά προσγειωθήκαμε με φόρα στο έδαφος, είχα κάθε ευκαιρία να τον εκτελέσω. Αποφάσισα συνειδητά να μην το κάνω και ας είχα την ευκαιρία, παρά το γεγονός ότι έθετα σε κίνδυνο τη ζωή ή την ελευθερία μου» είχε δηλώσει η Ρούπα.

ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΣΗΜΕΙΑ

Αδιευκρίνιστα παραμένουν για τις αρχές πολλά σημεία της κατάθεσης του πιλότου. Από την κατάθεσή του προέκυψε ότι κατά την συμπλοκή η Ρούπα μάτωσε στην μύτη της, ενώ ο ίδιος είχε στο χέρι εμφανές σημάδι από δάγκωμα. Παράλληλα, μετά την προσγείωση του ελικοπτέρου, καθυστέρησε τουλάχιστον 2 ώρες να ειδοποιήσει την αστυνομία, ενώ υπάρχουν πληροφορίες, ότι έδεσε με την ζώνη του παντελονιού του τα χέρια της Ρούπα. Παραμένει επίσης αδιευκρίνιστο πώς η Ρούπα από αυτή τη θέση κατάφερε να λυθεί και να εξαφανιστεί.

BINTEO STAR

Δείτε επίσης:

Πόλα Ρούπα: «Ο πιλότος είχε όπλο- Θα ελευθέρωνα και άλλους κρατούμενους-Εγώ έκλεψα το “Σωτηρία»

Σε ΙΣΟΒΙΑ και 129 χρόνια κάθειρξης καταδικάστηκε ο Νίκος Μαζιώτης

Αποκαλύψεις Star-Καρέ καρέ η κινηματογραφική απόδραση που σχεδίαζε η Πόλα Ρούπα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top