ΝΕΑ ποινική δίωξη για υπεξαίρεση σε βάρος υπευθύνων του ΤΑΙΠΕΔ

Σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε από την εισαγγελέα διαφθοράς Ελένη Ράϊκου

ΝΕΑ ποινική δίωξη για υπεξαίρεση σε βάρος υπευθύνων του ΤΑΙΠΕΔ

​Νέα ποινική δίωξη σε βάρος των μελών της προηγούμενης διοίκησης του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου για υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε από την εισαγγελέα διαφθοράς Ελένη Ράϊκου.

Το αδίκημα που, με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου, επισύρει ακόμα και ισόβια κάθειρξη αφορά την εκκαθάριση του τιμήματος από την πώληση του 33% των μετοχών του ΟΠΑΠ στην EMMA DELTA.

Το περασμένο καλοκαίρι είχε ασκηθεί πάλι από την εισαγγελία δια��θοράς για απιστία και υπεξαίρεση που αφορούσε την αξιοποίηση 28 ακινήτων του δημοσίου από το ΤΑΙΠΕΔ η οποία κρίθηκε ότι δεν ήταν συμφέρουσα για το δημόσιο. Και στη νέα δικογραφία εισαγγελία διαφθοράς θα συνεχίσει την έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει τελεστεί το αδίκημα της απιστίας.

Την υπόθεση αναλαμβάνει ο ανακριτής διαφθοράς Κώστας Σαργιώτης, ο οποίος έχει αναλάβει και τη διερεύνηση των ακινήτων.

Κατά την προκαταρκτική εξέταση προέκυψε ότι:

Το συνολικό αρχικό τίμημα από την πώληση του 33% των μετοχών του ΟΠΑΠ στην Emma Delta ανήλθε στο ποσό των 622.000.000 ευρώ. Το ποσό που πιστώθηκε στο λογαριασμό του ΤΑΙΠΕΔ στην Εθνική Τράπεζα, μετά την παρακράτηση εξόδων και προμηθειών της χρηματιστηριακής εταιρίας, ανήλθε σε 612.819.500 ευρώ.

Το ΤΑΙΠΕΔ δεν απέδωσε στο ελληνικό δημόσιο τους συνολικούς τόκους που πιστώθηκαν στο λογαριασμό του και ανήλθαν σε περισσότερα από 480.000 ευρώ, αλλά τους παρακράτησε χωρίς να το δικαιούται.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top