Τυφλός μαθητής... σημαιοφόρος σε σχολείο του Πειραιά- ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ δύναμης, θέλησης και ελπίδας!

«Δεν διάλεξα να γεννηθώ τυφλός, διάλεξα όμως είναι να είμαι καλός σε ό,τι κάνω»

Τυφλός μαθητής... σημαιοφόρος σε σχολείο του Πειραιά- ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ δύναμης, θέλησης και ελπίδας!

​Mια νότα αισιοδοξίας και ελπίδας προσφέρει απλόχερα ένας 11χρονος αριστούχος με προβλήματα όρασης, ο οποίος κατάφερε να διακριθεί ανάμεσα στους συμμαθητές του και να γίνει σημαιοφόρος στην παρέλαση για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου. Ο μαθητής αφηγείται τη δική του «φωτεινή» ιστορία, κόντρα στη μιζέρια της εποχής στην Ελλάδα της κρίσης.

Ο Γιάννης Πολονύφης σηκώνει ψηλά τη σημαία της δύναμης, της θέλησης, της ελπίδας. Υπερήφανοι οι γονείς του τον καμαρώνουν σημαιοφόρο. Είναι ο καλύτερος μαθητής, όχι σε ειδικό σχολείο, αλλά στο 35ο δημοτικό Πειραιά, όπου φοιτούν παιδιά χωρίς προβλήματα όρασης. Ο Γιάννης γεννήθηκε τυφλός και χαρισματικός.

«Έχω και πρόβλημα όρασης. –“Αυτό όμως δε σε δυσκολεύει να είσαι ο καλύτερος της τάξης σου;” - Καθόλου, καθόλου, σχεδόν σε τίποτα δε με δυσκολεύει και μάλιστα με ευχαριστεί που έχω μια ιδιαιτερότητα από τους άλλους» εξομολογείται ο Γιάννης.

Ο 11χρονος βλέπει με τα μάτια της ψυχής κι έτσι ο κόσμος δείχνει κάποιες φορές πιο όμορφος απ' ότι είναι στην πραγματικότητα.

«Μερικές φορές στεναχωριέμαι ας πούμε, που δεν μπορώ να δω κάποια ωραία πράγματα. Το καινούριο μας κατοικίδιο, τις μικρούλες αδελφές μου όταν γεννήθηκαν, το καινούριο μου σχολείο, αλλά δε βλέπω και τα κακά πράγματα στο δρόμο, να βλέπω δηλαδή ένα χτυπημένο άνθρωπο. Για σκεφτείτε το. Αυτά δεν μπορώ να τα δω και είμαι χαρούμενος».

Ο Γιάννης κάνει μαθήματα υπολογιστών, αγγλικών και κολύμβησης. Η μεγάλη του αγάπη όμως, είναι η μουσική. Γράφει στίχους, παίζει πιάνο κι έχει υπέροχη φωνή.

«Μου αρέσει η ιστορία πολύ και η φυσική, αλλά το παν για εμένα είναι οι υπολογιστές. Έκανα format στον υπολογιστή μου σε δέκα μόλις λεπτά» προσθέτει ο σημαιοφόρος του 35ου δημοτικού σχολείου του Πειραιά.

Στο πλευρό του, ο δάσκαλός του, Αλέξης Γκλινός, ο οποίος εθελοντικά του κάνει παράλληλα μάθημα στην τάξη μαζί με τους υπόλοιπους μαθητές.

«Αντί για τετράδια εμείς έχουμε τη μηχανή braille και γράφουμε. Είναι έτοιμος του χρόνου που θα πάει σε κοινό γυμνάσιο» αναφέρει ο δάσκαλος του και ο Γιάννης επισημαίνει: «Χρη��ιμοποιώ πρόγραμμα αναγνώρισης οθόνης, ώστε να μου αφηγείται ό,τι ακριβώς είναι στην οθόνη, το nvda της nv access από δύο τυφλούς ανθρώπους στην Αυστραλία».

«Δεν διάλεξα να γεννηθώ τυφλός, διάλεξα όμως είναι να είμαι καλός σε ό,τι κάνω» λέει ο μικρός Γιάννης. Λόγια που ρίχνουν φως στο σκοτάδι της καθημερινότητας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top