Απίστευτο: Ταξιτζής προσέβαλε τετραπληγικό και αρνήθηκε να τον εξυπηρετήσει!

Προχώρησε σε διαγραφή του και ζήτησε συγνώμη η εταιρεία με την οποία συνεργαζόταν

Απίστευτο: Ταξιτζής προσέβαλε τετραπληγικό και αρνήθηκε να τον εξυπηρετήσει!

Ένα απίστευτο περιστατικό που προκαλεί θλίψη και ντροπή αναδεικνύει η Εφημερίδα των Συντακτών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο συγγραφέας, κοινωνιολόγος και εκ των ιδρυτών της Κίνησης Χειραφέτησης Ατόμων με Αναπηρία, Ανδρέας Κουζέλης την Κυριακή 24 Μαΐου θέλησε -μετά την παράταση καλλιτεχνικής ομάδας Quilombola με τίτλο «Ανθρώπινοι Ζωολογικοί Κήποι» στη Νέα Σμύρνη- να πάρει ταξί.

Κάλεσε ταξί από γνωστή υπηρεσ��α και όλα ξεκίνησαν λίγο μετά αφού επιβιβάστηκε στο όχημα. «Πού το πάω;» άκουσε με τεράστια έκπληξη τον οδηγό να ρωτάει τον φίλο του κ. Κουζέλη που περίμενε απ’ έξω, χρησιμοποιώντας ουδέτερο γένος λες και επρόκειτο για κάποιο αντικείμενο και όχι για άνθρωπο.

Ο κ. Κουζέλης τού είπε ότι είναι σε θέση να του εξηγήσει πού έπρεπε να πάει, με τον οδηγό να απαντάει ότι αρνείται να πάρει έναν ανάπηρο που δεν μιλάει καθαρά!

Σύμφωνα με τον συγγραφέα, ο ίδιος αντιπαρήλθε τα υβριστικά σχόλια του οδηγού και του ζήτησε ευγενικά να ξεκινήσει, όταν ο δεύτερος ξέσπασε σε φωνές, απειλώντας ότι θα καλέσει την αστυνομία (!) ωρυόμενος: «Τώρα θα σας δείξω εγώ παλιο-ανάπηρα που θέλετε να έχετε και άποψη! Επιτέλους πάρτε το από εδώ να φύγω αλλιώς θα σας δείξω εγώ!».

«Πρώτη φορά έρχομαι αντιμέτωπος με τόσο ωμή και κατάφωρη ρατσιστική συμπεριφορά. Δυστυχώς δεν κράτησα τον αριθμό πινακίδων» δηλώνει ο κ. Κουζέλης, ο οποίος την ίδια μέρα κατέθεσε σχετική καταγγελία στην Υπηρεσία Δίωξης Ρατσιστικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ.

Σε επικο��νωνία με την υπηρεσία ταξί στην οποία «άνηκε» ο εν λόγω οδηγός, η νομική σύμβουλος δήλωσε ότι ο οδηγός δεν εκπροσωπεί σε καμία περίπτωση την εταιρεία και ότι πρόκειται για απλό συνεργάτη.

«Η εταιρεία θα προχωρήσει στη διαγραφή του οδηγού, καθώς έχουμε πολύ υψηλά στάνταρ σε ό,τι αφορά τους συνεργάτες μας. Σε κάθε περίπτωση, καταδικάζουμε τέτοιες συμπεριφορές. Είναι γνωστό άλλωστε ότι βρισκόμαστε κοντά στα ΑμεΑ. Η εταιρεία απολογείται για την όποια ταλαιπωρία υπέστη ο κ. Κουζέλης» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top