49χρονος Έλληνας πατέρας 2 παιδιών έπεσε νεκρός από πυρά στην Ουκρανία

Αποφάσισε να ενταχθεί στη ρωσόφωνη πολιτοφυλακή

49χρονος Έλληνας πατέρας 2 παιδιών έπεσε νεκρός από πυρά στην Ουκρανία

​Σοκ προκαλεί η είδηση ότι ένας 49χρονος Έλληνας πολίτης που καταγόταν από το χωριό Ραζντόλναγε του Ντονιέτσκ, έπεσε νεκρός την Τετάρτη από πυρά κοντά στο αεροδρόμιο της ελεγχόμενης από τους αυτονομιστές επαρχίας της ανατολικής Ουκρανίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, δεν έχουν γίνει γνωστές πολλές πληροφορίες για το θάνατό του όμως τοπικές πηγές, αναφέρουν πως οι ουκρανικές δυνάμεις επιτέθηκαν με πυρά πυροβολικού εναντίον ρωσόφωνων πολιτοφυλάκων, μεταξύ των οποίων ήταν και ο 49χρονος.

Ο 49χρονος είχε σπουδάσει ιστορικός ενώ είχε πάει στην περιοχή προκειμένου να βοηθήσει την υπέργηρη μητέρα του. Η τραγική ειρωνεία είναι ότι σχεδίαζε να την πάρει μαζί του στην Ελλάδα, εκεί που τον περίμεναν η σύζυγος και τα δύο του παιδιά… Δεν πρόλαβε όμως να τους ξαναδεί.

Όπως είχε αποκαλύψει ο ίδιος πριν από μερικούς μήνες, αποφάσισε να εγκαταλείψει την ειρηνική ζωή του στην Αθήνα, να ενταχθεί στη ρωσόφωνη πολιτοφυλακή και να πολεμήσει κατά των δυνάμεων του Κιέβου.

«Δεν να μείνω αμέτοχος» είχε πει τότε προσθέτοντας ότι συγκεντρώνει στοιχεία για τις «εγκληματικές πράξεις των ουκρανικών δυνάμεων». Σκόπευε αυτό το υλικό να το χρησιμοποιήσει ως βάση για μια μελλοντική έκδοση ή ένα ντοκιμαντέρ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top