Πύρινη καταστροφή στη ΔΕΗ της Πτολεμαΐδας - 12 άτομα νοσηλεύονται

Συνεχείς αναζωπυρώσεις της φωτιάς

Πύρινη καταστροφή στη ΔΕΗ της Πτολεμαΐδας - 12 άτομα νοσηλεύονται

​Δίχως τέλος ο πύρινος εφιάλτης στη ΔΕΗ της Πτολεμαΐδας: η φωτιά που ξέσπασε το πρωί της Κυριακής αναζωπυρώνεται συνεχώς και έχει προκαλέσει ανυπολόγιστες καταστροφές, ενώ, όπως έγινε γνωστό, στο νοσ��κομείο νοσηλεύονται 12 άτομα, ένα εκ των οποίων μεταφέρθηκε στην Θεσσαλονίκη!

Όπως σας έχουμε ενημερώσει, η φωτιά ξέσπασε γύρω στις 09:00 της Κυριακής, στον υπόγειο χώρο της 4ης μονάδας όπου βρίσκονται καλώδια μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος, πιθανότατα από βραχυκύλωμα.

Επί τόπου έσπευσε ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής, με 13 οχήματα και 27 άνδρες. Μέχρι αργά το βράδυ της Κυριακής, γίνονταν συνεχείς αναζωπυρώσεις, ενώ πυροσβέστες επεσήμαναν σε τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι χρειάζεται διαρκώς νερό μέχρι να σιγουρευτούν πως η φωτιά έχει σβήσει εντελώς.

Αν και αρχικά έγινε γνωστό ότι δύο άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της πόλης με αναπνευστικά προβλήματα, τελικά, οι εργαζόμενοι που νοσηλεύονται, για προληπτικούς λόγους, είναι 12. Μάλιστα, ένας εξ’ αυτών μεταφέρθηκε στο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης για περαιτέρω νοσηλεία.

Στην περιοχή έγιναν μικρής έκτασης διακοπές στην ηλεκτροδότηση, ενώ οι αρμόδιοι της ΔΕΗ τονίζουν πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα, αφού η μονάδα που τυλίχθηκε στις φλόγες ήταν εκτός λειτουργίας, λόγω επισκευών, τις τελευταίες τρεις μέρες.

Για πρωτοφανή καταστροφή ευτυχώς χωρίς ανθρώπινα θύματα, κάνει λόγο το σωματείο «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ», σύμφωνα με το οποίο η φωτιά έχει προκαλέσει ανεπανόρθωτες ζημίες τόσο στο μηχανοστάσιο, όσο και στο κοντρόλ, δημιουργώντας σοβαρές αμφιβολίες για το αν θα καταστεί δυνατή η επαναλειτουργία του Σταθμού.

«Είναι θαύμα, κυριολεκτικά, ότι δεν έχουμε ανθρώπινα θύματα και από εκεί και πέρα αυτό που προέχει είναι η εκτίμηση της ζημιάς, που φαίνεται ήδη να είναι πολύ μεγάλη» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Πάρις Κουκουλόπουλος, και έκανε λόγο για υπεράνθρωπες προσπάθειες των εργαζομένων στο σταθμό και των ανδρών της πυροσβεστικής, ενώ για την φωτιά έχει ενημερωθεί ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης.

Δείτε βίντεο από την φωτιά και τις προσπάθειες κατάσβεσης

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top