ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Star: Εικόνες Αφρικής στο… κέντρο της Αθήνας!

Ζουν μέσα στα σκουπίδια

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Star: Εικόνες Αφρικής στο… κέντρο της Αθήνας!

​Και όμως αυτές οι εικόνες που βλέπετε στο βίντεο, δεν είναι από ένα χωριό της Αφρικής αλλά από την Ελλάδα. Εικόνες που κατέγραψε η κάμερα του Star και ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Γκούμας, κοντά στην πλατεία Αμερικής.

Εκεί μένουν άνθρωποι από την Νιγηρία, οι οποίοι λένε ότι παίρνουν προφυλάξεις για το κάθε τι καθώς φοβούνται την εξάπλωση του ιού Έμπολα. Με το στόμα ανοιχτό μένει κάποιος, όταν αντικρύζει αυτούς τους ταλαιπωρημένους ανθρώπους να ζουν σε ένα μισογκρεμισμένο σπίτι στις ίδιες συνθήκες, που ζούσαν στα υπανάπτυκτα χωριά της Αφρικής. Μέχρι και το μπαλκόνι είχαν μετατρέψει σε ένα πρόχειρο κουρείο ενώ παντού ήταν έντονη η δυσωδία.

Κραυγές απελπισίας από ανθρώπους που δεν έχουν νερό να πλυθούν, ζουν στο σκοτάδι και που φωνάζουν ότι τον θάνατο δεν φέρνει μόνο ο ιός Έμπολα αλλά και μολυσματικές ασθένειες που μπορούν να μεταδοθούν με μεγάλη ευκολία. Άλλωστε όπως λένε κοιμούνται στο χώμα ανάμεσα στα ποντίκια και στα σκουπίδια.

Μάλιστα, όπως οι ίδιοι ανέφεραν το συγκεκριμένο σπίτι αποτελεί προσωρινό καταφύγιο για δεκάδες Αφρικανούς που έρχονται στην Ελλάδα για μια καλύτερη τύχη. Μόνο που ζουν ανάμεσα στα σκουπίδια…

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top