ΦΩΤΟ ΣΟΚ: Διάσωση δελφινιών στην Κρήτη-Κόκκινη έγινε η θάλασσα

Εγκλωβίστηκαν στα βράχια παραλίας-Το ένα δεν τα κατάφερε

ΣΟΚ και θλίψη προκαλούν οι φωτογραφίες που τραβήχτηκαν στις ακτές της Νότιας Κρήτης και δείχνουν αιμόφυρτα δελφίνια που εγκλωβίστηκαν στα βράχια της παραλίας στα Τέρτσα.
tertsa9.jpg
Μάλιστα όπως βλέπετε στο βίντεο αλλά και τις φωτογραφίες, τα νερά στη θάλασσα του μικρού χωριού, που βρίσκεται ανάμεσα στο χωριό Μύρτος και στην Ψαρή Φοράδα, έγιναν κόκκινα εξαιτίας της μεγάλης ποσότητας αίματος που έχασαν τα άτυχα ζώα.

Δύο από αυτά διασώθηκαν από τους κατοίκους της περιοχής μαζί με τη βοήθεια του Λιμενικού Σώματος. Δυστυχώς, το τρίτο δελφίνι, το οποίο ήταν και το πιο βαριά χτυπημένο, δεν κατάφερε να επιβιώσει.
tertsa7.jpg
Μέχρι στιγμής παραμένουν άγνωστοι οι λό��οι που τα δελφίνια βρέθηκαν τόσο κοντά στην ακτή. Υπάρχουν, όμως, δυο πιθανές αιτίες.

Η πρώτη στηρίζεται στην παρουσία ενός υποβρυχίου στην περιοχή, το οποίο είναι πιθανό να αποσυντόνισε τα δελφίνια, εκείνα να έχασαν το δρόμο τους και έτσι να παγιδεύτηκαν στ�� βράχια όπου και τραυματίστηκαν. Η δεύτερη πιθανή εκδοχή έχει να κάνει με τα ίδια τα ζώα αφού η περίοδος αυτή είναι περίοδος ζευγαρώματος κι έτσι τα αρσενικά δελφίνια ανταγωνίστηκαν μεταξύ τους.
tertsa5.jpg
Νωρίτερα συνέβη κάτι αντίστοιχο στην παραλία του Κερατόκαμπου. Ευτυχώς, όμως, στην περιοχή δεν υπάρχουν βράχια κι έτσι το δελφίνι που εγκλωβίστηκε δε�� τραυματίστηκε και μπόρεσε να διασωθεί εγκαίρως.

tertsa6.jpg

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top