Ελεύθερος αφέθηκε ο ιερέας που κατηγορείται ότι εξαπάτησε δεκάδες άνεργους

Υποσχόταν πως θα βρει εργασία σε Ελλάδα και εξωτερικό

​Ελεύθερος υπό όρους αφέθηκε μετά την απολογία του στην 1η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, ο 30χρονος ιερέας που κατηγορείται ότι εξαπάτησε δεκάδες άνεργους, στους οποίους υποσχόταν πως θα βρει εργασία σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Οι όροι που του επιβλήθηκαν αφορούν την καταβολή χρηματικής εγγύησης ύψους 30.000 ευρώ, την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και την αυτοπρόσωπη εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής όπου διαμένει. Οι δύο τελευταίοι όροι επιβλήθηκαν και στον 45χρονο συγκατηγορούμενό του, ο οποίος αφέθηκε επίσης ελεύθερος μετά την απολογία του.

Σύμφωνα με την δικογραφία ο 30χρονος παγίδευσε τουλάχιστον 166 ανέργους αποσπώντας τους πάνω από 78.000 ευρώ, ωστόσο αρνήθηκε τις πράξεις της απάτης και της σύστασης συμμορίας που του προσάπτονται.

Όπως έγινε γνωστό, ισχυρίστηκε ότι αποζημίωσε ήδη κάποια από τα άτομα που αξίωσαν την επιστροφή των χρημάτων τους, επειδή δεν έπιασαν πουθενά δουλειά. Οι συνήγοροί του -μάλιστα- ανέφεραν ότι οι αποζημιώσεις αυτές προσεγγίζουν μέχρι στιγμής τις 20.000 ευρώ.

Επιπλέον, οι συνήγοροι επεσήμαναν ότι από τα 166 άτομα που κατά το κατηγορητήριο εξαπατήθηκαν, μόλις τα 11 κατέθεσαν στην Αστυνομία ότι επιθυμούν την ποινική δίωξη του 30χρονου.

Τα υπόλοιπα άτομα, όπως ανέφεραν, περιλήφθηκαν στη δικογραφία, καθώς εμφανίζονται να έ��ουν καταθέσει διαφορά ποσά σε τραπεζικούς λογαριασμούς ή εταιρείες μεταφοράς χρημάτων, που προορίζονταν για τον ιερέα.

Ο κατηγορούμενος, που χειροτονήθηκε τον περασμένο Αύγουστο και λειτουργούσε εθελοντικά σε ενορία του Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, δεν φορούσε κατά τη διαδικασία της απολογίας το ράσο του. Άκουσε δε με ανακούφιση την ομόφωνη απόφαση εισαγγελέα και ανακρίτριας, ενώ κατά την αποχώρηση από το δικαστικό μέγαρο έβαλε το ράσο του, αρνούμενος να κάνει οποιαδήποτε σχόλιο για την υπόθεση στους δημοσιογράφους.

Ο συγκατηγορούμενος του ιερέα φέρεται να υποστήριξε ότι είχε περιφερειακό ρόλο στην υπόθεση και ότι ουδέποτε πήρε χρήματα από τα φερόμενα ως θύματα ή μίλησε μαζί τους.

Εξάλλου, σύμφωνα με τον συνήγορό του, ο 45χρονος γνώρισ�� τον ιερέα σε νυχτερινό κέντρο, όπου ο ίδιος δούλευε κατά το παρελθόν και πήγαινε ο 30χρονος για διασκέδαση, πριν ακόμη φορέσει τα ράσα.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top