Βόλος: Είναι 16 ετών και επιχειρηματίας-Τον χαρακτηρίζουν ιδιοφυΐα

Κατασκεύασε σχεδιαστή ηλεκτρονικών παιχνιδιών

Βόλος: Είναι 16 ετών και επι��ειρηματίας-Τον χαρακτηρίζουν ιδιοφυΐα

​Είναι 16 ετών από το Βόλο και επιχειρηματίας! Ο λόγος για τον Γιώργο Σφουγγάρη, μαθητή στην α’ τάξη του 2ου Γενικού Λυκείου Βόλου, ο οποίος παρουσίασε έναν σχεδιαστή ηλεκτρονικών παιχνιδιών που κατασκεύασε, τη videogame πλατφόρμα AAA Quality Browser Games.

Ο μικρός, έκλεψε την παράσταση στο 2ο StartUpWeekend στο Βόλο. Πλέον θέτει σοβαρή υποψηφιότητα να γίνει επιχειρηματίας στα 16 του χρόνια, διαθέτοντας την επιχειρηματική του ιδέα σε κάποια μεγάλη εταιρεία κατασκευής videogame. Η πρότασή του ξεχώρισε ανάμεσα σε 25 επιχειρηματικές προτάσεις που κατέθεσαν φοιτητές και νέοι από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Οπως ανέφερε ο ίδιος σε τοπικό site, πρόκειται για μία τεχνική demo που μειώνει τον όγκο των δεδομένων με αποτέλεσμα να παράγει υψηλής ποιότητας παιχνιδιών χωρίς να απαιτείται εγκατάσταση στον υπολογιστή. Η συγκεκριμένη πατέντα μάλιστα, συντελεί και στη μείωση του κόστους παραγωγής, αφού εξοικονομείται χρόνος και αριθμός προσωπικού.

Ο Γιώργος Σφουγγάρης ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια την προσπάθειά του μόνος του διαβάζοντας βιβλία προγραμματισμού και χωρίς την καθοδήγηση κάποιου άλλου. Δεν είναι τυχαίο ότι οι διοργανωτές του Start Up Weekend, τον χαρακτήρισαν ιδιοφυία.

Πρώτη στο 2ο StartUpWeekend αναδείχθηκε η εφαρμογή i-order των Παναγιώτη Σάχα, Ελένης Μιχαλοπούλου, Ιωάννας Μιχάλη, Πελαγίας Βασιλειάδου, Χρήστου Κυρίτση και Πέτρου Κούλαλη. Μέσω της συγκεκριμένης εφαρμογής, οι χρήστες μπορούν να παραγγείλουν από το κινητό τους και να προπληρώσουν μέσω paypall τον καφέ τους σε κάποιο κατάστημα και να περάσουν να τον πάρουν, κερδίζοντας πολύτιμο χρόνο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top