Β. Στεφανάκος:«Ο Ξηρός και οι «Πυρήνες» είναι φίλοι μου»

Τι λέει ο βαρυποινίτης - ηγετικό μέλος του συνδικάτου του εγκλήματος

Β. Στεφανάκος:«Ο Ξηρός και οι «Πυρήνες» είναι φίλοι μου»

Για όλους και όλα μίλησε σε συνέντευξή του ο αποκαλούμενος «βαρόνος της νύχτας», Βασίλης Στεφανάκος, ο οποίος έχει καταδικαστεί ως αρχηγικό στέλεχος του συνδικάτου του εγκλήματος.

Ο άνθρωπος, ο οποίος είχε κατηγορηθεί ως εμπλεκόμενος στη συμμορία Βλαστού, ενώ έχει αθωωθεί για εμπλοκή στην πρώτη χολιγουντιανή απόδραση με ελικόπτερο των Παλαιοκώστα - Ριζάι μίλησε για τον φίλο του Χ. Ξηρό και την απόφαση του να μην επιστρέψει στις φυλακές, τον Α. Γιωτόπουλο και τον Δ. Κουφοντίνα, αλλά και τους «Πυρήνες», με τους οποίους όπως λέει «χαίρεται να κουβεντιάζει». Τέλος, αντικρούει τις δηλώσεις ΣΥΡΙΖΑ περί Ξηρού για «ανέξοδο νταηλίκι» και υποστηρίζει ότι «δεν είναι εύκολο να αποδράσεις, ιδιαίτερα εάν νοιάζεσαι να μην κάνεις κακό στους άλλους»!

Για τον «Μανώλη» της 17Ν λέει: «Ο Χριστόδουλος είναι φίλος μου και εύχομαι να είναι γερός και να ζήσει πολλά χρόνια. Και επειδή είναι μακρόβιοι αυτοί οι Ικαριώτες, πιστεύω ότι θα μας θάψει όλους (μεταφορικά βέβαια). Ο Ξηρός εδικαιούτο άδεια. Η συμπεριφορά του δε ως κρατούμενου ήταν άψογη και τυπική. Ήταν ένας ειδικός κρατούμενος και είχε ειδική μεταχείριση. Αυτό όμως δεν συνιστά προνόμιο, αντιθέτως πολλές φορές προκαλεί αυστηρή μεταχείριση, όπως η τοποθέτησή του στην Ε' Πτέρυγα. Σε μία πτέρυγα που αμφιβάλλω αν καταφέρει κάποιος να βρει άνθρωπο να μιλά ελληνικά, κι αν βρεις είναι πολύ δύσκολο να συναναστραφείς. Επειδή συζητάμε για 10, 15, 25 χρόνια, έχουν αναρωτηθεί κάποιοι πώς είναι να κάτσεις μία εβδομάδα έγκλειστος μέσα στο σπίτι σου;». Μάλιστα, εκτίμησε ότι ο λόγος που έφυγε ο Ξηρός από τις φυλακές ήταν ίσως, επειδή… βαρέθηκε! «Ήταν μια προσωπική επιλογή. Μάλλον βαρέθηκε. Δεν είναι εύκολο να αποδράσεις, ιδιαίτερα αν νοιάζεσαι να μην κάνεις κακό στους άλλους», είπε χαρακτηριστικά, ενώ ερωτηθείς να σχολιάσει το βίντεο του Χ. Ξηρού απαντά: «Πώς να σχολιάσω έναν άνθρωπο, που δηλώνει ότι καταστρέφει τη ζωή του και με αυταπάρνηση δεν βολεύτηκε στη μίζερη καθημερινότητά του; Πάντως ανέξοδο νταηλίκι δεν είναι, όπως δήλωσε ο ΣΥΡΙΖΑ του 20-30%».

Σχολιάζοντας το Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν, στο οποίο, όπως αποκαλύφθηκε, βρέθηκαν μαζί ο Χριστόδουλος Ξηρός και οι «Πυρήνες» είπε: «Δεν είναι προνόμιο το δικαίωμα να ξεδώσεις με δύο-τρεις φίλους. Δεν υπάρχει ποινή «στέρησης χαμόγελου». Την Πρωτοχρονιά όλες οι φυλακές ��λείνουν στη μία με δύο η ώρα. Άλλωστε, ο χώρος όπου κινείτο ο Ξηρός ήταν εντός των ορίων ασφαλείας, χώρος που κινούνται όλοι οι κρατούμενοι και βέβαια δεν απέδρασε».

«Οι πάντες γνώριζαν εδώ και έναν χρόνο ότι έπαιρνε άδειες ο Ξηρός. Όπως επίσης γνώριζαν όλες οι υπηρεσίες της Ασφάλειας και η ΕΥΠ ότι ερχόταν στην Α' Πτέρυγα εδώ και δύο χρόνια, αλλά και το υπουργείο Δικαιοσύνης. Δεν υπάρχει κανένας που να μην το ήξερε», υποστήριξε ακόμα και πρόσθεσε πώς υπάρχουν κρατούμενοι – «κ��νητές κάμερες» στις φυλακές που ενημερώνουν για τα πάντα.

Όσο για τον Α. Γιωτόπουλο, ο οποίος κατήγγειλε τον Ξηρό ότι «έφυγε με τις ευλογίες των Αρχών», αλλά και για τον Δ. Κουφοντίνα, ο οποίος ζήτησε να μην καλύπτεται πίσω από την 17Ν λέει: «O Γιωτόπουλος είναι ένας ηλικιωμένος άνθρωπος, βασανισμένος τόσα χρόνια στην απομόνωση, άσχετος όπως δηλώνει, αφού δεν γνώριζε τίποτα για τα οποία δικάστηκε, είναι κατανοητό να του επιτρέπονται στιγμές αδυναμίας. Άλλωστε, η πρακτορολογία ήταν αγαπημένο καταφύγιο κάποιου κομματιού της Αριστεράς παλαιότερα, όταν αρνείτο να αντιμετωπίσει τα διλήμματα. Ευτυχώς μετά το 1968 βρήκαν κάποιους να τους λένε αναθεωρητές, που είναι ηπιότερο από τους πράκτορες. Τον Κουφοντίνα δεν μπορώ να τον καταλάβω. Δεν θα κάνω επιπόλαια ερμηνεία γιατί τον εκτιμώ, δεδομένου ότι δεν έχει τα «ελαφρυντικά» Γιωτόπουλου. Όμως, με ξενίζει η άποψή του για τη χρήση ή μη της ονομασίας «17 Νοέμβρη» εν είδει brand name…».

Ο Β. Στεφανάκος υποστηρίζει ακόμα ότι υπάρχουν κρατούμενοι πολλών ταχυτήτων, ενώ αναφερόμενος στους «Πυρήνες της Φωτιάς» λέει χαρακτηριστικά: Όταν αναφέρομαι στα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, εννοώ τα οκτώ - εννέα άτομα που γνωρίζω και έχω ζήσει μαζί τους. Επίσης έχω γνωρίσει και συναναστραφεί με τέσσερις πέντε αναρχικούς-αντιεξουσιαστές που δεν είναι πια στη φυλακή. Μόνον γι' αυτούς μπορώ να μιλήσω. Αυτοί οι νέοι άνθρωποι, οι οποίοι ήταν προφανώς πλήρως άσχετοι με την τραχύτητα και τη χυδαιότητα του περιβάλλοντος της φυλακής, με όπλο το θάρρος του επαναστάτη και τον αυτοσεβασμό, στάθηκαν στα πόδια τους αξιοπρεπώς σε πολύ δύσκολα περιβάλλοντα».

Αντίθετα, για τους φυλακισμένους Χρυσαυγίτες λέει: «Στον αντίποδα οι μαϊμούδες της Χρυσής Αυγής ψάχνουν γνωστούς στις φυλακές για να μη τους διακορεύσουν. Διότι είναι άλλο να βαράνε δέκα έναν μετανάστη κι άλλο να συναντάει ένας από αυτούς τον μετανάστη στον διάδρομο της φυλακής και να σκύβει το κεφάλι».

Τέλος, αναφερόμενος στους «επώνυμους» κρατούμενους λέει «Εννοείς τη ΣΤ' Πτέρυγα, την οποία εγώ τη λέω ΚΥΣΕΑ. Εκεί αντικατοπτρίζεται πιστά το σύστημα διακυβέρνησης της χώρας μας και όχι μόνον. Πιο πολύ γέλιο μου προκαλούν παρά τον θυμό που προκαλεί η υποκρισία των υπολοίπων που είναι έξω. Δεν είμαι οπαδός του: όλοι στη φυλακή, αλλά τουλάχιστον να πάνε όλοι στον διάολο, να φύγουν. Όσο κι αν είμαστε περίπου καμένη γενιά -όσοι είναι 35 και πάνω-, οφείλουμε να ξεπεράσουμε τα κουσούρια μας και να σκεφτούμε ότι το μέλλον των παιδιών μας είναι πολύ σοβαρή υπόθεση».

Όσον αφορά για το τι θα ψηφίσει; ΣΥΡΙΖΑ. «… Η απόφασή μου πηγάζει από το μη χείρον βέλτιστον έως το ό,τι καλύτερο υπάρχει… Αν και προτιμούσα τον ΣΥΡΙΖΑ του 4%, η κατάσταση είναι κρίσιμη και δεν υπάρχει η πολυτέλεια ελιτίστικων προσεγγίσεων».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top