Απέσυρε ο Σνόουντεν το αίτημα ασύλου στη Ρωσία!

Νέες βολές κατά Ομπάμα

Απέσυρε ο Σνόουντεν το αίτημα ασύλου στη Ρωσία!

​Συνεχίζεται το κατασκοπικό θρίλερ με τον Έντουαρντ Σνόουντεν.

Ο πρώην πράκτορας της CIA απέσυρε σήμερα το αίτημα του για άσυλο στη Ρωσία μετά τις δηλώσεις του προέδρου Πούτιν ότι μπορεί να παραμείνει στη χώρα αν σταματήσει να μιλά και να προκαλεί ζημιά στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Πούτιν δήλωσε χαρακτηριστικά: «Αν θέλει να πάει κάπου και υπάρχουν εκείνοι οι οποίοι θα τον δεχτούν , είναι ελεύθερος να το κάνει. Αν θέλει να μείνει εδώ, υπάρχει ένας όρος. Πρέπει να σταματήσει τις δραστηριότητες του, που έχουν στόχο την πρόκληση ζημιών στους αμερικανούς εταίρους μας , όσο παράξενο μπορεί να ακούγεται αυτό από τα χείλη μου».

Ο Σνόουντεν με νέα επιστολή του κατηγορεί την κυβέρνηση Ομπάμα ότι άσκησε πιέσεις για να μην του δοθεί άσυλο από καμία χώρα.

Ωστόσο το Κρεμλίνο απέρριψε την έκδοση του στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα τόνισε από την Τανζανία ότι έχουν γίνει συζητήσεις σε ανώτερο επίπεδο με τους ρώσους για την εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα και παρά τις δηλώσεις Πούτιν φαίνεται πως ακόμα ελπίζει στην έκδοση του αμερικανού πρώην πράκτορα.

Ο ��μπάμα δήλωσε: «Δεν έχουμε συνάψει συμφωνία έκδοσης με τη Ρωσία. Από την άλλη πλευρά ο κύριος Σνόουντεν, καταλαβαίνουμε, ταξίδεψε εκεί χωρίς έγκυρο διαβατήριο, χωρίς νόμιμα χαρτιά και ελπίζουμε ότι η ρωσική κυβέρνηση θα πάρει αποφάσεις βασισμένες στις συνήθεις διαδικασίες όσον αφορά διεθνή ταξίδια».

Οι ελπίδες του 30χρονου Σνόουντεν στρέφονται τώρα στις χώρες που ακόμα δεν έχουν απαντήσει αρνητικά στην αίτησή του για πολιτικό άσυλο, όπως η Βενεζουέλα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top