Hyundai IONIQ 5 N: Πόσο κοστίζει στην Ελλάδα το ολοκαίνουργιο μοντέλο

Πιάνει τα 0-100 σε μόλις 3,5 δευτερόλπετα

Hyundai IONIQ 5 N: Πόσο κοστίζει στην Ελλάδα το ολοκαίνουργιο μοντέλο

Hyundai «N» σημαίνει Namyang, περιοχή στην οποία βρίσκεται το Παγκόσμιο Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης της Hyundai Motor στην Κορέα, όπου γεννήθηκε η ιδέα, και το Nürburgring, όπου βρίσκεται το Ευρωπαϊκό Κέντρο Δοκιμών της Hyundai Motor, όπου η σειρά N εξελίχθηκε και δοκιμάστηκε περαιτέρω. Το μοντέλο N διαφοροποιείται περαιτέρω από το IONIQ 5 με αλλαγή των αναλογιών του: πιο χαμηλό, πιο φαρδύ και με μεγαλύτερους τροχούς. Το IONIQ 5 N αποπνέει ένα πιο επιθετικό στήσιμο, το οποίο συμπληρώνεται από τους καινούργιους προφυλακτήρες που αυξάνουν το μήκος του εμπρός και του πίσω μέρους κατά 25 και 55 χιλιοστά αντίστοιχα.

Είναι συνολικά 20 χιλιοστά πιο χαμηλό, 50 χιλιοστά πιο φαρδύ στο κάτω μέρος για να φιλοξενεί πιο φαρδιά ελαστικά και 80 χιλιοστά πιο μακρύ λόγω του πιο τονισμένου διαχύτη. Αυτή η εντύπωση ενισχύεται από τις σφυρήλατες ζάντες αλουμινίου των 21 ιντσών που συνδυάζονται με ελαστικά Pirelli P-Zero 275/35R21 υψηλής πρόσφυσης για βελτιωμένη οδήγηση και χειρισμό και καλύτερη πρόσφυση σε πίστα.

Hyundai IONIQ 5 N: Πόσο κοστίζει στην Ελλάδα το ολοκαίνουργιο μοντέλο

Το εσωτερικό του IONIQ 5 N έχει διαμορφωθεί σύμφωνα με ένα αγωνιστικό concept, δίνοντας προτεραιότητα στην ιδανική εργονομία του οδηγού με σπορ καθίσματα τύπου μπάκετ N, με πιο χαμηλή θέση του καθίσματος, ένα νέο τιμόνι αποκλειστικά για το N με ειδικά πλήκτρα λειτουργίας και μια σταθερή κεντρική κονσόλα επίσης αποκλειστικά για το N. Τα καθίσματα διατίθενται σε μια επιλογή: δέρμα & Alcantara.Στο εσωτερικό, το Hyundai Connected Car Navigation Cockpit (ccNC) βρίσκεται στο επίκεντρο με ένα συνδυασμό οθόνης infotainment 12,3 ιντσών και ψηφιακού πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών. Επιπλέον, το IONIQ 5 N προσφέρει ένα Head-Up Display Επαυξημένης Πραγματικότητας (AR HUD)

Το εσωτερικό του μεταδίδει την εμφάνιση της οικογένειας N με την εφαρμογή στοιχείων με το σήμα N, όπως στο τιμόνι, στα καθίσματα, στις πόρτες και τα μεταλλικά πεντάλ, που είναι σχεδιασμένη για οδήγηση σε πίστα. Στο καινούργιο τιμόνι N εμφανίζεται για πρώτη φορά σε περίοπτη θέση το λογότυπο N, το οποίο πλαισιώνεται από πλήκτρα  N από τα οποία επιλέγεται το επιθυμητό πρόγραμμα οδήγησης, ώστε να καλύπτει τις επιθυμίες του οδηγού. 

Hyundai IONIQ 5 N: Πόσο κοστίζει στην Ελλάδα το ολοκαίνουργιο μοντέλο

Τα προγράμματα οδήγησης μπορούν να προσαρμοστούν και να αντιστοιχιστούν σε κάθε πλήκτρο σε διάφορους συνδυασμούς, ώστε να μεγιστοποιηθεί το fun to drive πνεύμα του IONIQ 5 N. Το κουμπί N Grin Boost (NGB), τοποθετημένο στις «3 η ώρα», επιτρέπει την άμεση και διαισθητική πρόσβαση στην κορυφαία επιτάχυνση και την οδηγική διασκέδαση για δέκα δευτερόλεπτα. Τα paddles είναι άριστα τοποθετημένα στα ακροδάχτυλα του οδηγού για την ενεργοποίηση των λειτουργιών N e-Shift και N Pedal, καθώς και των επιπέδων ανάκτησης όταν οι λειτουργίες αυτές δεν χρησιμοποιούνται.

Η κεντρική κονσόλα του IONIQ 5 N είναι βελτιστοποιημένη για οδήγηση στην πίστα με κατάλληλα στηρίγματα για τα πόδια, καθώς και με συρόμενο υποβραχιόνιο. Τα καθίσματα N διαθέτουν ενισχυμένα μαξιλαράκια, ώστε ακόμα και στις κλειστές στροφές με έντονες πλευρικές επιταχύνσεις, να στηρίζουν σταθερά το άνω και κάτω μέρος του σώματος, προκειμένου να διατηρείται πάντα σταθερή η ιδανική στάση οδήγησης. Τα καθίσματα N είναι τοποθετημένα περίπου 20 χιλιοστά πιο χαμηλά σε σχέση με τις βασικές προδιαγραφές, σχεδιασμένα για πελάτες που επιθυμούν οδηγική συμπεριφορά υψηλών επιδόσεων.

Hyundai IONIQ 5 N: Πόσο κοστίζει στην Ελλάδα το ολοκαίνουργιο μοντέλο

Σύστημα μετάδοσης: ηλεκτρικές επιδόσεις με μηχανική ακρίβεια
Το IONIQ 5 N είναι εξοπλισμένο με μπαταρία τελευταίας γενιάς 84,0 kWh και με δύο ηλεκτροκινητήρες που λειτουργούν στις έως και 21.000 στροφές ανά λεπτό. Το αποτέλεσμα είναι μία απόδοση ροπής (478 kW/ 650 PS και 770 Nm και 448 kW/ 609 PS και 740 Nm με ενεργοποιημένο το NGB), με μετατροπέα δύο σταδίων στον πίσω κινητήρα για αυξημένη ισχύ με συνθήκες υψηλού φορτίου ή αυξημένη ενεργειακή απόδοση σε χαμηλό φορτίο.Το IONIQ 5 N μπορεί να φτάσει τα 260 km/h και να επιταχύνει από στάση έως τα 100 km/h σε 3,5 δευτερόλεπτα (3,4 δευτερόλεπτα με ενεργοποιημένο το NGB). Το αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης προσφέρει αυτονομία 448 χιλιόμετρα (WLTP).

Τα συστήματα ελέγχου ευστάθειας και πρόσφυσης του IONIQ 5 N συνεργάζονται ώστε ο οδηγός να έχει πάντα τον απόλυτο έλεγχο και ταυτόχρονα εξασφαλίζουν μια μοναδική οδηγική εμπειρία. Όλα αυτά εντάσσονται στο σύνολο του Corner Rascal και αφορούν βελτιώσεις στη δομή του πλαισίου, με 42 επιπλέον σημεία συγκόλλησης και συνολικά 2,1 μέτρα πρόσθετων συγκολλήσεων. 

Το IONIQ 5 N εξοπλίζεται με ελαφριές, in-house σφυρήλατες ζάντες αλουμινίου 21 ιντσών και φαρδιά, υψηλής πρόσφυσης, ελαστικά Pirelli P-Zero 275/35 R21, βελτιώνοντας την οδήγηση, το κράτημα και την πρόσφυση στην πίστα. Το σύστημα πέδησης υψηλών επιδόσεων αποτελείται από μεγάλους δίσκους διαμέτρου 400 χιλιοστών και 360 χιλιοστών, μπροστά και πίσω, αντίστοιχα. 

 

Hyundai IONIQ 5 N: Πόσο κοστίζει στην Ελλάδα το ολοκαίνουργιο μοντέλο

Το σύστημα N Brake Regen προσφέρει κορυφαία μέγιστη δύναμη επιβράδυνσης 0,6 G.Επιπλέον, το IONIQ 5 N είναι εξοπλισμένο με μια σειρά τεχνολογιών ασφαλείας, καθώς και τα νέας γενιάς συστήματα υποβοήθησης οδηγού Hyundai Smart Sense, εξασφαλίζοντας ασφάλεια και άνεση στο δρόμο. 

Hyundai IONIQ 5 N: Πόσο κοστίζει στην Ελλάδα το ολοκαίνουργιο μοντέλο

Σε τελική ανάλυση οι  τεις πυλώνες των επιδόσεων N είναι:

o Η χαρά της οδήγησης είναι στις στροφές (Corner Rascal)

o Εργοστασιακά ικανό για πίστα

o Κατάλληλο για καθημερινή χρήση

Το Hyundai IONIQ 5 N είναι δΔιαθέσιμο ήδη στην Ελληνική αγορά στην τιμή των 78.990€ (69.990€ με χρήση του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά»)

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top