Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη νέα BMW Σειρά 2 Coupe

Κινητήρες και εξοπλισμός

Η νέα BMW Σειρά 2 Coupe

Η BMW Σειρά 2 Coupé ενσαρκώνει μια μοναδική φιλοσοφία οχήματος στην compact κατηγορία, που συνδυάζει εξωστρεφή σπορ χαρακτήρα, απόλυτα ελεγχόμενη δυναμική συμπεριφορά και πρωτοποριακά premium χαρακτηριστικά. Το δίθυρο μοντέλο είναι τώρα ακόμα πιο ελκυστικό, με  λεπτομερώς ανανεωμένη σχεδίαση, πλουσιότερο βασικό εξοπλισμό και προηγμένες ψηφιακές τεχνολογίες.

Όλες οι παραλλαγές της νέας BMW Σειράς 2 Coupé διαθέτουν στάνταρ το M Sport Package και πρόσθετα χαρακτηριστικά άνεσης. Nέα εξωτερικά χρώματα, ζάντες ελαφρού κράματος, τιμόνια, διακοσμητικές λωρίδες και επενδύσεις καθισμάτων προσθέτουν μια μοντέρνα πινελιά στο εξωτερικό και το εσωτερικό του οχήματος. Το νέο BMW iDrive με QuickSelect και οι καινοτόμες ψηφιακές υπηρεσίες που βασίζονται στο BMW Operating System 8.5 συμβάλλουν επίσης στον προοδευτικό χαρακτήρα της νέας BMW Σειράς 2 Coupé.

Η νέα BMW Σειρά 2 Coupe

Το χαρτοφυλάκιο των συστημάτων κίνησης της νέας BMW Σειρά 2 Coupé, το οποίο έχει στην κορυφή τον 3λιτρο εξακύλινδρο κινητήρα,  κατέχει μοναδική θέση έναντι του ανταγωνισμού. Με τη βοήθεια της έξυπνης τετρακίνησης, ο κινητήρας των 275 kW/374 ίππων μεταφέρει την ισχύ του στο δρόμο με αυτοπεποίθηση και δυναμισμό, επιταχύνοντας την BMW M240i xDrive Coupé από 0 σε 100 km/h σε 4,3 δευτερόλεπτα.

Η νέα BMW Σειρά 2 Coupe

Εκτός από τον εξακύλινδρο εν σειρά κινητήρα του μοντέλου BMW M, η νέα BMW Σειρά 2 Coupé διατίθεται με τρεις ακόμη τετρακύλινδρους κινητήρες βενζίνης και έναν πετρελαιοκινητήρα 2,0 λίτρων. Το βασικό μοντέλο είναι η νέα BMW 218i Coupé (κατανάλωση καυσίμου, μικτή: 7,1 - 6,5 l/100 km, εκπομπές CO2, συνδυασμένη: 160 - 147 g/ km σύμφωνα με το πρότυπο WLTP, κατηγορίες CO2: F - E), το οποίο κινείται από έναν κινητήρα βενζίνης με απόδοση 115 kW/156 hp και επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 8,7 δευτερόλεπτα.Το αυτόματο αυτό κιβώτιο ταχυτήτων διατίθεται προαιρετικά για τη νέα BMW 218i Coupé 

Η νέα BMW Σειρά 2 Coupe

Ακολουθούν η νέα BMW 220i Coupé (κατανάλωση καυσίμου, συνδυασμένη: 6,9 - 6,4 l/100 km, εκπομπές CO2, συνδυασμένες:  F - E) με ισχύ 135 kW/184 hp και επιτάχυνση 0 – 100 km/h σε 7,5 δευτ. και η νέα BMW 230i Coupé (κατανάλωση καυσίμου, συνδυασμένη: 7,1 - 6,6 l/100 km, εκπομπές CO2, συνδυασμένες: 162 - 150 g/km κατά το πρότυπο WLTP, κατηγορίες CO2: F - E), της οποίας η μέγιστη ισχύς των 180 kW/245 hp επιτρέπει την ολοκλήρωση του κλασικού σπριντ σε 5,9 δευτερόλεπτα.

Η νέα BMW Σειρά 2 Coupe

Ο πετρελαιοκινητήρας της νέας BMW 220d Coupé προσφέρει στο σπορ δίθυρο μοντέλο έναν ιδιαίτερο συνδυασμό ισχύος και αποδοτικότητας (κατανάλωση καυσίμου, συνδυασμένη: 5,4 - 4,9 l/100 km, εκπομπές CO2, συνδυασμένες:  141 - 129 g/km σύμφωνα με το πρότυπο WLTP, κατηγορίες CO2:E - D). Αυτός ο κινητήρας παράγει μέγιστη ισχύ 140 kW/190 hp και συνδυάζεται με ήπια υβριδική τεχνολογία 48 Volt. Η μίζα-γεννήτρια, η οποία είναι ενσωματωμένη στον ιμάντα κίνησης, υποστηρίζει τον κινητήρα εσωτερικής καύσης με πρόσθετη ισχύ 8 kW/11 hp. Αυτό εξασφαλίζει στη νέα BMW 220d Coupé την δυνατότητα να επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 6,9 δευτερόλεπτα.

Η νέα BMW Σειρά 2 Coupe

Όλοι οι κινητήρες συνδυάζονται με το 8τάχυτο κιβώτιο Steptronic. Η έκδοση Steptronic Sport του 8τάχυτου κιβωτίου στη νέα εκδοχή του compact δίθυρου μοντέλου δεν διατίθεται στάνταρ μόνο στην BMW M240i xDrive Coupé, αλλά και στις BMW 230i Coupé, BMW 220i Coupé και BMW 220d Coupé. 

Η γκάμα των στάνταρ συστημάτων που διατίθενται για ημιαυτόνομη οδήγηση και στάθμευση έχει επίσης διευρυνθεί. Στη νέα BMW Σειρά 2 Coupé, το Parking Assistant αναλαμβάνει την επιτάχυνση, την πέδηση, τον έλεγχο διεύθυνσης και την αλλαγή ταχυτήτων κατά τη διάρκεια των ελιγμών στάθμευσης. Η γκάμα των λειτουργιών του περιλαμβάνει επίσης το Park Distance Control με αισθητήρες εμπρός και πίσω, καθώς και το Reversing Assistant. Άλλες στάνταρ λειτουργίες περιλαμβάνουν προειδοποίηση εμπρόσθιας σύγκρουσης, Lane Departure Warning, Cruise Control με λειτουργία πέδησης και Speed Limit Info, το οποίο αναγνωρίζει τις πινακίδες κυκλοφορίας και περιλαμβάνει ένδειξη απαγόρευσης προσπέρασης.

Η νέα BMW Σειρά 2 Coupe

Για πρώτη φορά, προσφέρεται το Premium Package για τη νέα BMW Σειρά 2 Coupé, το οποίο περιλαμβάνει Comfort Access, προσαρμοζόμενους προβολείς LED και βάση ασύρματης φόρτισης για συμβατά smartphone. Το νέο Innovation Package περιέχει τώρα τις επιλογές Driving Assistant και Parking Assistant Plus, καθώς και το BMW Live Cockpit Professional με BMW Head-Up Display.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top