Πότε θα αποκαλυφθεί η νέα Bentley Continental GT

Οι εντυπωσιακές επιδόσεις

Πότε θα αποκαλυφθεί η  νέα Bentley Continental GT

Αποδίδοντας 782 PS και 1.000 Nm ροπής, σε συνδυασμό με 80 χιλιόμετρα αμιγώς ηλεκτρικής αυτονομίας και εκπομπές CO2 κάτω από 50 g/km (WLTP), η νέα Continental GT σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός για την Bentley. Δεν θα είναι μόνο το ισχυρότερο και πιο δυναμικό αυτοκίνητο δρόμου της Bentley στην 105χρονη ιστορία της εταιρείας, αλλά θα είναι και το πιο φιλικό προς το περιβάλλον. Παράλληλα διατηρεί αναλλοίωτη τη χειροποίητη πολυτέλεια και τα εξαιρετικά υλικά στοιχεία που είναι συνώνυμα όλων των μοντέλων της μάρκας. 

Η τελευταία γενιά της τεχνολογίας πλαισίου, περιλαμβάνει ενεργή τετρακίνηση με torque vectoring, τετραδιεύθυνση, ηλεκτρονικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, ηλεκτρονικά ελεγχόμενες ενεργητικές αντιστρεπτικές ράβδους 48V και νέα προηγμένα αμορτισέρ διπλής βαλβίδας. Επιπλέον, η νέα σχεδίαση και ο νέος  τεχνολογικός εξοπλισμός ολοκληρώνουν την τελευταία γενιά του αυτοκινήτου που έρχεται να καθορίσει τα δεδομένα της σύγχρονης εποχής της Bentley.

Η Continental GT, που παρουσιάστηκε αρχικά το 2002, ξεκίνησε την αναγέννηση της Bentley. Το αυτοκίνητο αυτό έμελλε να μεταμορφώσει την εταιρεία, προκαλώντας καταλυτική αύξηση των πωλήσεων κατά δέκα φορές και επαναπροσδιορίζοντας την θέση της Bentley στην σύγχρονη εποχή. Πότε θα αποκαλυφθεί η  νέα Bentley Continental GT

Τόσο η σχεδιαστική έμπνευση, όσο και οι αναφορές σχετικά με τις επιδόσεις και τον σπορ χαρακτήρα της Continental GT, προήλθαν από την R Type Continental του 1952, το ταχύτερο τετραθέσιο αυτοκίνητο στον κόσμο εκείνη την εποχή, το οποίο ουσιαστικά καθόρισε την έννοια του πολυτελούς Grand Tourer. Ήταν ένα πληθωρικό σεντάν μεγάλων αποστάσεων για να διασχίζει την ευρωπαϊκή ήπειρο, εξ ου και το όνομά του. Η Continental GT υιοθέτησε τις ίδιες τρεις βασικές σχεδιαστικές αρχές: το δυναμικό προφίλ, το τονισμένο πίσω μέρος και την κεκλιμένη γραμμή της οροφής. 

Τα τελευταία 20 χρόνια, διάφορες εκδόσεις της Continental GT έχουν σπάσει ρεκόρ ταχύτητας και έχουν κερδίσει πρωταθλήματα και αγώνες αντοχής σε όλο τον κόσμο. Σε παγκόσμιο επίπεδο, η Continental GT είναι το δεύτερο πιο δημοφιλές μοντέλο της Bentley (μετά την Bentayga), καθώς μία στις τρεις Bentley που πωλούνται είναι Continental GT. Στις αρχές του επόμενου έτους, το 100.000ό αυτοκίνητο του πλέον εμβληματικού Grand Tourer θα κατασκευαστεί στο εργοστάσιο Dream Factory της Bentley στο Crewe της Αγγλίας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top