Δοκιμάζουμε την Ford Mustang Mach- E RWD ER

Εξιτάρει τις αισθήσεις 

Δοκιμάζουμε την Ford Mustang Mach- E RWD ER

Το κύριο ζητούμενο από ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι η αυτονομία. Η πιο συνηθισμένη ερώτηση είναι; «Πάει Αθήμα-Θεσσαλονίκη χωρίς στάση για φόρτιση;»  Η Mustang Extended Range της δοκιμής απαντάει καταφατικά στην ερώτηση καθώς  διαθέτει μια εντυπωσιακή αυτονομία που αγγίζει τα 610 χλιόμετρα. Την ίδια στιγμή η Ford Mustang Mach- E RWD ER σε αφήνει κυριολεκτικά άφωνο με την εμφάνιση της η οποία είναι μοναδική και το κυριότερο έχει το DNA της θρυλικής μάρκας    

Δοκιμάζουμε την Ford Mustang Mach- E RWD ER
Η σχεδίαση της Ford Mustang Mach- E RWD ER σου δίνει την εντύπωση ότι κινείται ακόμη και όταν είναι σταματημένη. Μοιάζει σαν ένα αιλουροειδές έτοιμο να ορμήξει. Στην κλειστή μάσκα δεσπόζει το εμβληματικό λογότυπο της μάρκας με τπο άλογο να καλπάζει.Μια νότα από το παρελθόν.

Δοκιμάζουμε την Ford Mustang Mach- E RWD ER

Μπροστά εντυπωσιάζουν το  μακρύ καπό και τα επιθετικά φωτιστικά σώματα τεχνολογίας adaptive LED, φώτα τα οποία ενεργοποιούν αυτόματα τους προβολείς, οι οποίοι κλείνουν μόλις αναγνωρίσουν  ότι έρχεται αυτοκίνητο από την αντίθετη πλευρά του δρόμου.

Τα φωτιστικά σώματα της Ford Mustang Mach- E RWD ER

Τα φωτιστικά σώματα ρυθμίζουν την δέσμη τους ακολουθώντας το στρίψιμό του τιμονιού. Η κλίση της οροφής παραπέμπει σε κουπέ κατασκευή ενώ οι τονισμένοι θόλοι με τις  σκουρόχρωμες ζάντες των 18 ιντσών να τους «γεμίζουν» δίνουν ακόμη πιο σπορ εμφάνιση.  

Το πίσω μέρος της Ford Mustang Mach- E RWD ER

Στην ανασηκωμένη ουρά του αυτοκινήτου ξεχωρίζουν τα τρία ανεξάρτητα στοιχεία φωτισμού ενώ και εδώ συναντάμε το αλογάκι στην μέση του πορτμπαγκάζ . Από ότι φαίνεται οι σχεδιαστές με αυτές τις επιλογές θέλησαν να δώσουν όσο δυνατόν περισσότερα στοιχεία από το εμβληματικό Mustang του παρελθόντος.

Η σχεδίαση της Ford Mustang Mach- E RWD ER

Η νέα Mustang Mach-E είναι  η πρώτη SUV Mustang στην ιστορία της μάρκας ,η οποία «πατάει» πάνω σε ένα νέο πάτωμα, ειδικά σχεδιασμένο για ηλεκτρικά οχήματα. Μιλάμε για ένα μεγάλο crossover που απέχει από το έδαφος μόλις 14,5 εκατοστά. Η τεχνολογία κάνει την εμφάνιση της μόλις πλησιάσεις στοι αυτοκίνητο.

Δοκιμάζουμε την Ford Mustang Mach- E RWD ER

Πατάς το κουμπί στην κολώνα της πόρτας όπου υπάρχει και συνδυασμός με νούμερα και ανοίγει ηλεκτρικά για να περάσεις στον χώρο των επιβατών.   

Οι χώροι επιβατών της Ford Mustang Mach- E RWD ER
Περνώντας στο εσωτερικό εντοπίζεις άμεσα την κορυφαία ποιότητα κατασκευής με προσεγμένα υλικά που έχουν και εξαιρετική συναρμογή.Νότα παρελθόντος δεν μπορούσαν να δώσουν στο εσωτερικό εκτός από το σήμα στο τιμόνι καθώς εκεί η τεχνολογία μπαίνει σε πρώτο πλάνο με επιλογές στις οθόνες αλά Tesla.

Το εσωτερικό της Ford Mustang Mach- E RWD ER

Μόλις καθίσεις στα μεγάλα αναπαυτικά δερμάτινα ηλεκτρικά σε ρυθμίσεις καθίσματα αρχίζεις να θαυμάζεις το εσωτερικό. Πίσω από το τιμόνι υπάρχει οθόνη 10,2 ιντσών η οποία προσφέρει μια σειρά από πληροφορίες μεταξύ των οποίων η ταχύτητα και η ηλεκτρική αυτονομία .

Η κεντρική οθόνη αφής της Ford Mustang Mach- E RWD ER
Η ματιά σοιυ όμως αμέσως μετά καρφώνεται αμέσως στην hi tech τεράστια κάθετη οθόνη των 15,5 ιντσών με τα εντυπωσιακά γραφικά και την εξαιρετική σε απόκριση και ταχύτητα σε όποια εντολή και αν δώσεις. Ουσιαστικά είναι το κέντρο ελέγχου καθώς μέσω αυτής ρυθμίζονται όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα του αυτοκινήτου.

Το επίπεδο τεχνολογίας χαρακτηρίζεται κορυφαίο, καθώς διαθέτει και την προηγμένη γενιά του συστήματος πολυμέσων SYNC4.με 10 ηχεία.

Ο αυτόματος κλιματισμός της  Ford Mustang Mach- E RWD ER

Μέσω της κεντρικής οθόνης χειρίζεσαι τον αυτόματο διζωνικό  κλιματισμό, τον  πλοηγό, το ηχοσύστημα της B&O ακόμη και τα θερμαινόμενα καθίσματα. Για τους...ξεχασιάρηδες μάλιστα υπάρχει η  ειδοποήση στην οθόνη που σου δείχνει αν έχεις ξεχάσει στο πίσω κάθισμα ...παιδί ή ακόμη και σκυλί. 

Η κάμερα οπισθοπορείας της Ford Mustang Mach- E RWD ER
Ο εξοπλισμός άνεσης για τους επιβάτες θεωρείται πληρέστατος καθώς  διαθέτει μεταξύ άλλων κεντρικό κλείδωμα, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους, θερμαινόμενους και αναδιπλούμενους καθρέφτες,  ηλεκτρικά  θερμαινόμενα καθίσματα, θερμαινόμενο τιμόνι, μια εuκρινέστατη περιμετρική κάμερα οπισθοπορείας.360 μοιρών.

Η οθόνη αφής της Ford Mustang Mach- E RWD ER

Το έξυπνο σύστημα Active Park Assist όταν ενεργοποιηθεί, μπορεί να εντοπίσει έναν κατάλληλο κάθετο ή παράλληλο χώρο και στη συνέχεια να σε κατευθύνει εύκολα σε αυτόν. Τα βοηθήματα στάθμευσης με όπισθεν και πλευρικής στάθμευσης ενεργοποιούν επίσης μια ηχητική προειδοποίηση όταν πλησιάζετε πολύ αντικείμενα γύρω σας.

Τα προγράμματα οδήγησης της Ford Mustang Mach- E RWD ER

Μέσω της οθόνης μπορείς ακόμη να επιλέξεις τα τρία προγράμματα λειτουργίας «Whisper», «Active» και Untamed» και να ενεργοποιείς την οδήγηση με ένα πεντάλ. Οι μηχανικοί φρόντισαν να υπάρχει η δυνατότητα την ώρα της ηλεκτρικής κίνησης αν επιθυμείς να ακούς από τα ηχεία του αυτοκινήτου τον ήχο από κινητήρα V8 που σου διεγείρει τις αισθήσεις.

Το εσωτερικό της Ford Mustang Mach- E RWD ER
Το μήκος της ηλεκτρικής Mustang Mach- E RWD Extended Range φτάνει τα 4,71 μέτρα, το πλάτος τα 1,88 μέτρα και το ύψος στα 1,62 μέτρα.Η πανοραμική γυάλινη οροφή με το σκουρόχρωμο κρύσταλλο αυξάνει ακόμη περισσότερο το αίσθημα της άνεσης. Όσον αφορά τους χώρους επιβατών αυτοί χαρατηρίζονται ανετότατοι και για τους πέντε χάρη στο μεταξόνιο των σχεδόν 3 μέτρων,

Ο χώρος αποσκευών της Ford Mustang Mach- E RWD ER

Η απουσία κεντρικού τούνελ, δίνει μεγαλύτερη άνεση στον πίσω μεσαίο τρίτο επιβάτη Ο χώρος αποσκευών στον οποίον έχεις πρόσβαση ανοίγοντας ηλκετρικά την πόρτα του πόρτμπαγκαζ έχει χωρητικότητα 402 λίτρα και διαθέτει έξυπνη διάταξη .

Ο ΄χωρος αποσκευών μπροστά της Ford Mustang Mach- E RWD ER

Ο επιπλέον χώρος στο κάτω μέρος, επιτρέπει την έξυπνη τοποθέτηση των καλωδίων φόρτισης .Σημειώστε ότι υπάρχει επιπλέον χώρος αποθήκευσης 81 λίτρων ιδιάιτερα χρήσιμος για την τοποθέτηση μικρών αντικειμένων.

Δοκιμάζουμε την Ford Mustang Mach- E RWD ER
Το στρογγυλό περιστροφικό χειριστήριο για την κίνηση του οχήματος βρίσκεται σε εργονομική θέση. Η Ford Mustang Mach- E RWD ER «καλπάζει» χάρη στην υπάρξη ενός ηλεκτροκινητήρα μόνιμου μαγνήτη,τοποθετημένο στον πίσω άξονα  απόδοσης 294 ίππων με ροπή  430 Nm ο οποίος με το κιβώτιο ταχυτήτων μιας σταθερής σχέσης μεταφέρει την ισχύ στους πίσω τροχούς.

Δοκιμάζουμε την Ford Mustang Mach- E RWD ER

Ο χρόνος επιτάχυνσης είναι εντυπωσιακός καθώς για τα 0-100 χλμ./ώρα χρειάζονται μόλις 6,2 δευτερόλπετα όταν επιλέξεις το πρόγραμμα «Untamed».Η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 180 χλμ./ώρα .

Ο πίνακας οργάνων της Ford Mustang Mach- E RWD ER

Σε αυτό το πρόγραμμα με το απότομο πάτημα του δεξιού παντάλ κολλάς στο κάθισμα και νιώθεις την εθιστική αίσθηση που σε σπρώχνει να πατάς ακόμη πιο βαθιά το γκάζι. Και μιλάμε για ένα αμάξωμα 2,2 τόνων

Δοκιμάζουμε την Ford Mustang Mach- E RWD ER

Όμως εξίσου εντυπωσιακή είναι και η αυτονομία, η οποία αγγίζει τα 610 χιλιόμετρα με μια μόλις φόρτιση, χάρη στην μεγάλη μπαταρία χωρητικότητας 91 kWh. Η τιμή αυτή είναι εφικτή αν επιλέξεις τα προγράμματα «Whisper», «Active»  και τη χρήση μόνο του δεξιού πεντάλ (i-Pedal Drive) πετυχαίνοντας την μέγιστη ανάκτηση ενέργειας,με κατανάλωση κάτω από τις 12 KWh. Ουσιαστικά δεν χρειάζεσαι σε αυτή την περίπτωση το σύστημα πέδησης γλυτώντας την φθορά στα φρένα  

Ο χρόνος φόρτισης της Ford Mustang Mach- E RWD ER
Η  μπαταρία της Mach-E Extended Range για να φορτίσει με εσωτερικό φορτιστή AC ισχύος 11 kW, χρειάζεται αν είναι άδεια 9,5 ώρες. Σε κάθε ώρα φόρτισης σε ταχυφορτιστή, αντιστοιχούν 42-45 χλμ. αυτονομίας.Πάντως  η μπαταρία της Mach-E Extended Range μπορεί να υποστηρίξει ταχύτητες έως και 150 kW, με ταχύτητα φόρτισης σε ταχυφορτιστή 300 ΚW, με αναπλήρωση ενέργειας από το 10% στο 80%. μέσα σε περίπου 40 λεπτά. 

Δοκιμάζουμε την Ford Mustang Mach- E RWD ER
Η οδική συμπεριφορά της Ford Mustang Mach- E RWD ER αποκαλύπτει  το DNA της μάρκας  σε επαρχιακό δρόμο με στροφές. Το στιβαρό πλαίσιο και το εξαιρετικό ζύγισμα του αυτοκινήτου χάρη στην τοποθέτηση των μπαταριών ανάμεσα στους δύο άξονες με την σφιχτή ρύθμιση των αναρτήσεων σου επιτρέπουν να κινυηθείς σε κλειστές καμπές του δρόμου με μεγάλη ταχύτητα ελέγχοντας τις αντιδράσεις του αμαξώματος. Σύμμαχος σου στην σπορ οδήγηση είναι και το τιμόνι που δίαθέτει καλή πληροφοόιρηση και αμεσότητα στις εντολές σου.

Δοκιμάζουμε την Ford Mustang Mach- E RWD ER

Η κίνηση στους πίσω τροχούς σου δίνουν την δυνατότητα να «παίξεις» λίγο με την «ουρά» του αυτοκινήτου αλλά πολύ γρήγορα τα ηλεκτρονικά συστήματα του αυτοκινήτου φέρνουν τα πράγματα στην θέση τους .

Δοκιμάζουμε την Ford Mustang Mach- E RWD ER

Στον ανοιχτό δρόμο η Ford Mustang Mach- E RWD ER «καταπίνει» χιλιόμετρα με ευθυβολία και υποδειγματική σταθερότητα αφήνοντας ξεεκούραστους οδηγό και επιβάτες.

Τα φρένα της Ford Mustang Mach- E RWD ER

Τα φρένα έχουν την γνωστή αίσθηση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου και στην περίπτωση της ηλεκτρικής Mustang ακινητοποιούν άμεσα το αυτοκίνητο ακολουθώντας την πολύ καλή εικόνα της οδικής συμπεριφοράς.  

Δοκιμάζουμε την Ford Mustang Mach- E RWD ER
Η Ford Mustang Mach- E RWD ER είναι ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό σε εμφάνιση αυτοκίνητο με εντυπωσαική αυτονομία και αγωνιστικές επιδόσεις με σπορ χαρακτηριστικά στον δρόμο. Διαθέτει υψηλή τεχνολογία άνεσης και ασφάλειας και τιμές που ξεκινούν από τα 67500 ευρώ χωρίς το όφελος από το πρόγραμμα «ΚΙΝΟΥΜΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ».

Δοκιμάζουμε την Ford Mustang Mach- E RWD ER

Η εργοστασιακή εγγύηση των 8  χρόνων ή 160000 χιλιόμετρα είναι μια απόδειξη της αξιοπιστίας του αυτοκινήτου.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΚΟΥΜΑΣ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top