CUPRA Born VZ: Πότε έρχεται στην Ελλάδα

Οι εντυπωσιακές επιδόσεις του

CUPRA Born VZ: Πότε έρχεται στην Ελλάδα

Το CUPRA Born είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο της μάρκας που συνδυάζει τέλεια την ηλεκτροκίνηση με τις υψηλές επιδόσεις. Η CUPRA δίνει τώρα περαιτέρω ώθηση με το νέο CUPRA Born VZ, μία πιο ισχυρή έκδοση που έρχεται για να εμπνεύσει τον κόσμο από τη Βαρκελώνη.  

CUPRA Born VZ: Πότε έρχεται στην Ελλάδα

To CUPRA Born VZ πάει επιπλέον και την ψηφιοποίηση ένα βήμα μπροστά. Με ένα νέο, μεγαλύτερο 12.9’’ infotainment σύστημα αναμειγνύει τα πλεονεκτήματα της οθόνης αφής μαζί με μία νέα ρετρό μπάρα αφής στο κάτω μέρος, για να μπορεί ο οδηγός να προσαρμόσει τον κλιματισμό και την ένταση. Επίσης ενσωματώνει ένα νέο ηχοσύστημα 10 ηχείων, το οποίο αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την κορυφαία εταιρεία ήχου Sennheiser. Το υψηλής έντασης 425-watt σύστημα προσφέρει στον οδηγό και στους συνεπιβάτες μία μοναδική εμπειρία ήχου και διασκέδασης.

CUPRA Born VZ: Πότε έρχεται στην Ελλάδα

Στο εσωτερικό τα standard CUP Bucket καθίσματα είναι μία αποκλειστική επιλογή που τη βρίσκουμε μόνο στη συγκεκριμένη έκδοση του Born αλλά και στα CUPRA Formentor VZ & CUPRA Leon VZ, δίνοντας μία πιο χαμηλή αίσθηση στη θέση οδήγησης, πιο εργονομική και σπορ. Στην περίπτωση του CUPRA Born VZ, τα CUP Bucket καθίσματα είναι φτιαγμένα από ανακυκλωμένο SEAQUAL® YARN ύφασμα καθώς επίσης και DINAMICA με 73% ανακυκλωμένο πολυεστέρα. 

CUPRA Born VZ: Πότε έρχεται στην Ελλάδα

VZ σημαίνει ταχύτητα, ένας απλός τρόπος για να περιγράψει κανείς το νέο μοντέλο της μάρκας. Το CUPRA Born VZ αποδίδει ισχύ 240kw και ροπή 545Nm, ενώ μέσω της βελτιωμένης ανάρτησης, του άμεσου τιμονιού και της βελτιωμένης αίσθησης των φρένων, πατάει ακόμα καλύτερα στον δρόμο. Όλα αυτά τα στοιχεία συνδυάζονται και προσφέρουν στο CUPRA Born VZ απόλυτη απόδοση κάνοντας το ένα από τα πιο ισχυρά αυτοκίνητα στην κατηγορία του.  

CUPRA Born VZ: Πότε έρχεται στην Ελλάδα

Στο CUPRA Born VZ το ηλεκτρικό σύστημα προσφέρει 240kw – 40% αύξηση από  την έκδοση e-boost. Η ροπή είναι επίσης αυξημένη -545Nm- ή 75% περισσότερο από τις υπόλοιπες εκδόσεις του Born. Αυτό σημαίνει ότι το CUPRA Born VZ μπορεί να φτάσει τα 100km/h μέσα σε μόλις 5.7 δευτερόλεπτα -ένα δευτερόλεπτο πιο γρήγορο από την έκδοση e-Boost- ενώ έχει επίσης αυξηθεί η μέγιστη ταχύτητα στα 200km/h, – 40km/h παραπάνω δηλαδή από την έκδοση e-Boost.  

Η επίδοση δεν επιτυγχάνεται θυσιάζοντας την απόδοση. Το CUPRA Born VZ μπορεί να ταξιδέψει με μια μέγιστη αυτονομία μέχρι 570km. H μπαταρία έχει βελτιωθεί και πλέον προσφέρει χωρητικότητα 79kWh (+2kWh). Μπορεί να φορτιστεί στο σπίτι χρησιμοποιώντας ένα 11kW AC σύστημα  ή σε σημεία ταχείας φόρτισης DC 170kW. Μία ταχεία φόρτιση, από 10 έως 80%,  θα απαιτεί μόλις 30 λεπτά.  

CUPRA Born VZ: Πότε έρχεται στην Ελλάδα

Επιπρόσθετα, το παρκάρισμα γίνεται εξαιρετικά εύκολο με το νέο σύστημα Remote Park Assist, όπου επιτρέπει στον οδηγό να μανουβράρει το αυτοκίνητο με το smartphone του ενώ το Trained Parking Assist του επιτρέπει να παρκάρει μόνο του σε σημεία που χρησιμοποιούνται συχνά. Τέλος, για το καθημερινό παρκάρισμα σε οποιαδήποτε τοποθεσία η Top View Camera δίνει στον οδηγό ορατότητα 360º.  

CUPRA Born VZ: Πότε έρχεται στην Ελλάδα

Το Born VZ διαθέτει επίσης συστήματα ασφάλειας και άνεσης όπως: το Side Assist  που προειδοποιεί τον οδηγό να αποφύγει οχήματα που βρίσκονται είτε στο τυφλό σημείο του αυτοκινήτου είτε πλησιάζουν με μεγάλη ταχύτητα, το Front Light Assist που ελέγχει  αυτόματα τη λειτουργία των προβολέων, το Dynamic Road Sign Display  που εντοπίζει  τις πινακίδες οδικής σήμανσης, το EXIT Warning που ενημερώνει τους επιβάτες πριν ακόμα ανοίξουν τις πόρτες, για τυχόν εμπόδια που μπορεί να υπάρχουν στο σημείο που πραγματοποιείται η στάθμευση.  

Το εμπορικό λανσάρισμα του CUPRA Born VZ είναι προγραμματισμένο για το 3ο τρίμηνο του έτους.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top