Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το νέο CUPRA Tavascan- Πότε έρχεται 

Το CUPRA Tavascan διαθέτει εξοπλισμό που δεν...παίζεται

Οι κινητήρες του νέου CUPRA Tavascan

Το CUPRA Tavascan είναι η νέα προσθήκη στην εξηλεκτρισμένη γκάμα της μάρκας, μαζί με το πλήρως ηλεκτρικό CUPRA Born, καθώς και τις plug-in υβριδικές εκδόσεις των CUPRA Leon και CUPRA Formentor. Βασισμένο στην πλατφόρμα MEB του Ομίλου Volkswagen, το CUPRA Tavascan ενσωματώνει τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες – κινητήρας, πλαίσιο, συνδεσιμότητα, ασφάλεια και άνεση – σε ένα πακέτο σχεδιασμένο για μια νέα γενιά οδηγών. 

Το εσωτερικό του CUPRA Tavascan
Η ψηφιοποίηση βρίσκεται στο κέντρο του CUPRA Tavascan. το πλήρως ηλεκτρικό SUV coupe διαθέτει ένα σύστημα infotainment 15" - το μεγαλύτερο μέχρι στιγμής σε μοντέλο CUPRA – με δυνατότητες εξατομίκευσης και ενσωματώνει μια πρόσφατα σχεδιασμένη και αναπτυγμένη διεπαφή ανθρώπου - μηχανής (HMI). Το CUPRA Tavascan ενσωματώνει επίσης για πρώτη φορά ένα ηχοσύστημα 12 ηχείων που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την premium εταιρεία ήχου Sennheiser. 

Το νέο CUPRA Tavascan
Η ασφάλεια και η ευκολία βρίσκονται στο επίκεντρο, με μια σειρά από προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδηγού. Η νέα έκδοση του Connected Travel Assist βελτιώνει την απόδοση του συστήματος μέσω των δεδομένων που λαμβάνονται από το Cloud – ειδικά σε δρόμους με κακή σήμανση. Διατίθεται επίσης αυτόματη αλλαγή λωρίδας, δίνοντας ένα προβάδισμα όσον αφορά την άνεση κατά την οδήγηση σε αυτοκινητόδρομους. Το CUPRA Tavascan περιλαμβάνει επίσης προηγμένες λειτουργίες στάθμευσης, συμπεριλαμβανομένης της απομακρυσμένης υποβοήθησης στάθμευσης (RPA). 

Το πίσω μέρος του CUPRA Tavascan
CUPRA Tavascan VZ: Η κορυφαία έκδοση της σειράς. Η διάταξη διπλού κινητήρα (πίσω κινητήρας: 210 kW, μπροστινός κινητήρας: 80 kW) χρησιμοποιείται για να προσφέρει ακόμη μεγαλύτερη δυναμική, ικανή να στείλει έως και το 30% της ισχύος του οχήματος στους μπροστινούς τροχούς όταν απαιτείται περισσότερη πρόσφυση. Ακόμα πιο εντυπωσιακό λαμβάνοντας υπόψη την ισχύ του οχήματος των 250 kW (340HP), με ροπή 545 Nm (πίσω κινητήρας) και 134 Nm (μπροστινός κινητήρας) αντίστοιχα. Η επιλογή CUPRA Mode - Range, Comfort, Performance, CUPRA, Individual και Traction (για την έκδοση της τετρακίνησης) - βελτιώνει την εμπειρία του οδηγού. 

Η τετρακίνηση του CUPRA Tavascan
Το σύστημα τετρακίνησης χρησιμοποιεί έναν μόνιμα σύγχρονο κινητήρα με μέγιστη ταχύτητα πάνω από 13.000 rpm ενσωματωμένο πάνω από τον πίσω άξονα. Η ροπή μεταφέρεται χρησιμοποιώντας ένα κιβώτιο μίας ταχύτητας με διαφορικό. Υποστηρίζεται από έναν κινητήρα τοποθετημένο μπροστά όταν η ενσωματωμένη μονάδα ελέγχου ανιχνεύει απαιτήσεις ροπής για τους μπροστινούς τροχούς. 

Η δυνατότητα μετατόπισης της ροπής μεταξύ και των τεσσάρων τροχών αυξάνει όχι μόνο την οδηγική ικανότητα και τη σιγουριά, αλλά και την επιτάχυνση. Από στάση, το CUPRA Tavascan VZ μπορεί να φτάσει τα 50 km/h σε μόλις 2,4 δευτερόλεπτα (0 έως 100 km/h σε μόλις 5,6 δευτερόλεπτα). 

ΤΥο μπροστινό μέρος του CUPRA Tavascan
Έκδοση Endurance: Επωφελείται από την ίδια τεχνολογία κινητήρα που τοποθετείται πίσω (με κίνηση στους πίσω τροχούς), που αποδίδει 210 kW (286 HP)/545 Nm. Στο κέντρο του Tavascan βρίσκεται η μπαταρία του και ενσωματώνει μια υδρόψυκτη, πρισματική μπαταρία ιόντων λιθίου, τοποθετημένη σε δομή αλουμινίου που αποτελεί μέρος του αμαξώματος του οχήματος, 

Τα πίσω φώτα του CUPRA Tavascan

Στην έκδοση Endurance, μια μπαταρία 77 kWh με κίνηση στους πίσω τροχούς, αποδίδει περίπου 550 km αυτονομίας με βάση τον επίσημο κύκλο δοκιμών WLTP. To υψηλότερων προδιαγραφών, διπλού κινητήρα, τετρακίνητο CUPRA Tavascan VZ προσφέρει αυτονομία περίπου 520 km από το πακέτο μπαταριών 77 kWh. 
Το δεύτερο αμιγώς ηλεκτρικό όχημα της σειράς CUPRA μπορεί να προσθέσει επιπλέον 100 χιλιόμετρα αυτονομίας σε μόλις 7 λεπτά. Και όταν το SOC της μπαταρίας πέσει μόνο στο 10%, μπορεί να αναπληρωθεί στο 80% σε λιγότερο από μισή ώρα χρησιμοποιώντας ένα σημείο φόρτισης τουλάχιστον 135 kW. 


Το CUPRA Tavascan θα παράγεται στο εργοστάσιο του Anhui του Ομίλου Volkswagen στην Κίνα, έναν υπερσύγχρονο παγκόσμιο κόμβο καινοτομίας για την ηλεκτροκίνηση, και θα λανσαριστεί το 2024, με ετήσιο στόχο πωλήσεων περισσότερα από 70.000 αυτοκίνητα. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top