Nissan: Τι μας κρύβουν στο εργοστάσιο στην Yokohama

Το Datsun Model 14 ήταν το πρώτο αυτοκίνητο που βγήκε από τη γραμμή

Nissan εργοστάσιο Yokohama

Το 1935, η Nissan άρχισε να κατασκευάζει στο εργοστάσιό της στη Yokohama, την πρώτη μονάδα μαζικής παραγωγής οχημάτων της Ιαπωνίας. Το εργοστάσιο σχεδιάστηκε για να ενσωματώσει ολόκληρη τη διαδικασία παραγωγής οχημάτων, από την κατασκευή ανταλλακτικών έως την τελική συναρμολόγηση του οχήματος. Το Datsun Model 14 ήταν το πρώτο αυτοκίνητο που βγήκε από τη γραμμή.

Καθώς οι καιροί άλλαζαν, άλλαζε παράλληλα και το εργοστάσιο. Τώρα είναι εξοπλισμένο με υπερσύγχρονη τεχνολογία παραγωγής και εγκαταστάσεις,  για να καλύψει τις ανάγκες της ηλεκτροκίνησης και της έξυπνης κινητικότητας. Ωστόσο, υπάρχει κάτι  που δεν έχει αλλάξει από την ίδρυση της Nissan: το πάθος των ανθρώπων της για ποιοτική κατασκευή. Μας το...έκρυβαν αλλά τώρα το αποκάλυψαν.Το εργοστάσιο της Nissan

Συναρμολόγηση: ο τελευταίος λόγος  στο χέρι

Αρχικά, ας δούμε τη γραμμή όπου κατασκευάζονται κινητήρες για το σύστημα μετάδοσης κίνησης e-POWER. Παρόλο που αυτό που παράγεται εκεί αλλάζει καθώς κυκλοφορούν νέα μοντέλα, ένας παράγοντας παραμένει σταθερός:  Το φινίρισμα κάθε εξαρτήματος γίνεται  με το χέρι.

Το εργοστάσιο της Nissan

Σφυρηλάτηση:  Εκεί όπου η θερμότητα και το μέταλλο συναντώνται υπό πίεση

Στη διαδικασία σφυρηλάτησης, το καυτό μέταλλο διαμορφώνεται χρησιμοποιώντας συμπίεση. Πολλά βασικά εξαρτήματα για τα αυτοκίνητα της  Nissan κατασκευάζονται με αυτόν τον τρόπο στο εργοστάσιο της Yokohama. Αυτό το μηχάνημα, που μετράει σχεδόν 50 χρόνια,  παράγει εξαρτήματα πλαισίου και επίσης πρωτότυπα για νέα εξαρτήματα. Ενώ οι περισσότερες από τις διαδικασίες σφυρηλάτησης έχουν αυτοματοποιηθεί, οι χειροκίνητες διαδικασίες έχουν διατηρηθεί για να διασφαλιστεί ότι η επόμενη γενιά εργαζομένων μπορεί να χειριστεί τον εξοπλισμό με το χέρι και να μάθει θεμελιώδεις τεχνικές κατασκευής.

Το εργοστάσιο της Nissan

Το κτίριο της πρέσας  θυμίζει τις πρώτες μέρες του εργοστασίου

Τώρα θα σας μεταφέρουμε στο παλαιότερο κτίριο του εργοστασίου της Γιοκοχάμα. Χρονολογείται από την ίδρυση της εγκατάστασης και παραμένουν στύλοι και εξοπλισμός από εκείνη την εποχή. Τα εξαρτήματα της ανάρτησης κατασκευάζονται τώρα εδώ.Ενώ κάποια πράγματα αλλάζουν, άλλα παραμένουν ίδια.Με στόχο της Nissan να επιτύχει ουδετερότητα άνθρακα, τα εργοστάσιά της εξελίσσονται καθημερινά. Αλλά το μόνο πράγμα που δεν έχει αλλάξει τα τελευταία 90 χρόνια είναι το πάθος και η δέσμευση των εργαζομένων της να παράγουν ποιοτικά προϊόντα για τους πελάτες της.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top