Έρευνα STAR: Μαϊμού ανταλλακτικά με την σφραγίδα «γνήσιων»

Τι πρέπει να προσέχετε

Έρευνα STAR μαϊμού ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Το να αγοράσει κάποιος ένα μαιμού μπλουζάκι ή ρολόι είναι μικρό το κακό.Όταν όμως αυτό συμβαίνει με τα ανταλλακτικά αυτοκινήτου από ότι καταλαβαίνετε είναι διαίτερα επικίνδυνο. Η Porche μάλιστα λεφτιαξε ομάδα για να αντιμετωπίσει το όλο και αυξανόμενο φαινόμενο με τα μαϊμού προϊόντα που φέρουν το σήμα της.

το παρελθόν σε συνεργασία με την αστυνομία κατάφερε να εντοπίσει και να κατασχέσει απομιμήσεις ζαντών αλλά και ανταλλακτικών όπως είναι φρένα, αερόσακοι και άλλα συνολικής  αξίας 60.000.000 ευρώ.Η ειδική ομάδα της Porsche μέσα στο 2018 εντόπισε  200/000 τέτοια μαϊμού ανταλλακτικά και αξεσουάρ που δεν έχουν περάσει κανέναν έλεγχο ποιότητας και πωλούνται σε πολύ χαμηλότερη τιμή.

Πριν από χρόνια η επίσημη αντιπροσωπεία της VW μας είχε παρουσιάσει μαϊμού ανταλλακτικά αυτοκινήτων που κυκλοφορούσαν σε χώρες εξωτερικού και  ,έφεραν ακόμη και  το λογότυπο της της στην συσκευασία χωρίς βέβαια να έχουν απολύτως καμμία σχέση με τα αληθινά. Σε βίντεο που μας είχαν παρουσιάσει δυο όμοια αυτοκίνητα είχαν προσκρούσει ι με την ίδια ταχύτητα σε σταθερό εμπόδιο. Αυτό που είχε επισκευαστεί με γνήσια ανταλλακτικά έπαθε σαφώς  ικρότερη ζημιά από το δεύτερο που είχε επισκευαστεί με μαϊμού ανταλλακτικά και παρουσίασε πολύ μεγαλύτερη παραμόρφωση.σε ότι αυτό συνεπάγεται για το κόστος επισκευής αλλά και για την ασφάλεια οδηγού και επιβατών. πως τα ξεχωρίζετε. Δύσκολο.

Τα χρόνια της πανδημίας των lockdown, των κλειστών συνεργείων και των κλειστών καταστημάτων μάλσιτα εκτινάχθηκαν οι διαδικτυακοί τζίροι απατεώνων  που προσέφεραν αμφιβόλου ποιότητας ανταλλακτικά σε ελκυστικές τιμές όατν ατα παραλαμβάνατε αρκετές φορές δεν μπορούσατε να κάνετε πίσω κυρίως γιατί «εξαφανίζονταν» οι έμποροι του διαδικτύου. Ως τόποι κατακσυεής αυτών των επικίνδυνων ανταλλακτικών συνήθως αναφέρονται η Ασία και οι βορειοαφρικανικές χώρες. Στα «πειρατικά» προϊόντα συνήθως συμπεριλαμβάνοινται τακάκια φρένων φτιαγμένα από...πριονίδι, φίλτρα, εξατμίσεις και ζάντες. 

Συνεπώς είναι προτιμότερο να πηγαίνετε σε επίσημα συνεργεία της κάθε εταιρείας παρά να καταφεύγετε σε αμφιβόλου ποιότητας με μικρότερο κόστος και άγνωστη πποιότητα δουλειάς. Επιπλέον μπορείτε να ενημερωθείτε από τον επίσημο τιμοκατάλογο των ανταλλακτικών για τις τιμές και να υποπτευθείτε αν βρείτε...μισοτιμής ανταλλακτικό.Να μην εμπιστεύεστε σαιτ με ελλειπή στοιχεία ή περίεργες διευθύνσεις.Πάντως θεωρούμε ιδιαίτερα θετική την πρωτοβουλία της κάθε εταιρείας  να κυνηγά τους επιτηδείους  που πλασάρουν φύκια για …μεταξωτές κορδέλες. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top