Η κτηνίατρος που έγινε master τεχνικός της Nissan 

Μποορεί να κάνει βίδες έναν κινητήρα και τον συναρμολογήσει ξανά

Nissan κτηνίατρος μάστερ τεχνικός

Σε μια αντιπροσωπεία της Nissan λίγο έξω από τη Βοστώνη, μία τεχνικός της Nissan δεν αλλάζει απλώς ανταλλακτικά σε αυτοκίνητα. Αλλάζει τις αντιλήψεις στον κλάδο.Η Nelly Colón έχει κερδίσει τον αξιοζήλευτο τίτλο του Nissan Certified Master Technician. Ενώ χαράζει την πορεία της προς την κορυφή, η Nelly έχει εμπνεύσει και καθοδηγήσει άλλες γυναίκες να επιτύχουν σε έναν τυπικά ανδροκρατούμενο χώρο εργασίας στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Οι γυναίκες τεχνικοί αυτοκινήτων εξακολουθούν να υπο-εκπροσωπούνται στην αυτοκινητοβιομηχανία. Μια πρόσφατη έκθεση από το Ίδρυμα TechForce αποκαλύπτει ότι οι γυναίκες αποτελούν μόλις το 2,5% των απασχολούμενων τεχνικών και το 93% των γυναικών τεχνικών λένε ότι “αποθαρρύνονταν από το να ασχοληθούν με το αντικείμενο”, όταν ήταν νεότερες.Η καριέρα της Nelly μετρά σχεδόν μια δεκαετία σε αντιπροσωπείες  της Nissan στην περιοχή της Νέας Αγγλίας. Η αφοσίωσή της στους πελάτες,  αντικατοπτρίζει την θέλησή της για συνεχή μάθηση και την επαγγελματική της ανάπτυξη.

Ως μέλος μιας μικρής ομάδας Πιστοποιημένων Master Τεχνικών της Nissan στις ΗΠΑ, η Nelly κατέχει εξειδικευμένες πιστοποιήσεις σε οχήματα diesel, ηλεκτρικά οχήματα, καθώς και για το πολυπόθητο σούπερ σπορ αυτοκίνητο της εταιρείας, το Nissan GT-R. Περίπου ένας στους πέντε τεχνικούς της Nissan κατέχει την πιστοποίηση Master Tech.



Μπορεί να αποσυναρμολογήσει  έναν κινητήρα, να ξαναφτιάξει ένα κιβώτιο ταχυτήτων, να αντιμετωπίσει ηλεκτρικά προβλήματα. Ότι και αν προκύψει, η Nelly έχει την τεχνογνωσία για να το αντιμετωπίσει.
“Αν και έγινα master tech νωρίς στην καριέρα μου, εξακολουθώ να μαθαίνω μέρα με τη μέρα”, προσθέτει. “Είναι μια δέσμευση για δια βίου μάθηση.”

Η καριέρα στην αυτοκινητοβιομηχανία δεν ήταν ανέκαθεν στο πλάνο της. Από το λύκειο, η Nelly ακολούθησε κτηνιατρική εκπαίδευση, αλλά κάποιες πρώτες τάξεις, εδικά όταν αφορούσαν  χειρουργικές επεμβάσεις ζώων, την απέτρεψαν. Στεκόμενη έξω στο πάρκινγκ, μετά από ένα “άβολο” μάθημα κτηνιατρικής, κοιτάζοντας το μεταχειρισμένο αυτοκίνητο που είχε ήδη επισκευάσει μόνη της, η Nelly είχε κάτι σαν “επιφοίτηση”.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top