MINI Cooper SE Cabrio: Με τις πιο....καθαρές ζάντες στον κόσμο

Με ζάντες προερχόμενες αποκλειστικά από ανακυκλωμένο αλουμίνιο.

MINI Cooper SE Cabrio ζάντες αλουμίνιο ανακύκλωση

Το BMW Group και πάλι πρωτοπορεί όσον αφορά την κυκλική οικονομία. Το νέο MINI Cooper SE Cabrio θα είναι το πρώτο μοντέλο ευρείας παραγωγής που θα κατασκευάζεται με ζάντες προερχόμενες αποκλειστικά από ανακυκλωμένο αλουμίνιο.Η πρώτη χρήση 100% δευτερογενούς αλουμινίου για ζάντες ελαφρού κράματος σε όχημα ευρείας παραγωγής γίνεται σε συνεργασία με τον κατασκευαστή ζαντών Ronal. Η συνεπής χρήση ανακυκλωμένου αλουμινίου όχι μόνο διατηρεί τις πηγές πρώτων υλών, αλλά και καταργεί την εξαιρετικά ενεργοβόρα διαδικασία ηλεκτρόλυσης που είναι συνήθως απαραίτητη για την παραγωγή ελαφρών κραμάτων.

Ο συνδυασμός μιας ελαφριάς δομής ζάντας από 100% ανακυκλωμένο αλουμίνιο με αεροδυναμικά βελτιστοποιημένα ένθετα πραγματικού μετάλλου, καθώς και ένα καινοτόμα σχεδιασμένο κεντρικό καπάκι, προσφέρει ένα μοναδικό πλεονέκτημα που διαφοροποιεί ξεκάθαρα το μοντέλο από τον ανταγωνισμό.

Κατασκευασμένη εξ ολοκλήρου από ανακυκλωμένο ελαφρύ κράμα, ανταποκρίνεται πλήρως στις δομικές απαιτήσεις και τα υψηλά πρότυπα ποιότητας του BMW Group, ενώ τα ένθετα που διαθέτει βελτιστοποιούν τις αεροδυναμικές ιδιότητες του οχήματος, αυξάνοντας έτσι την αυτονομία του MINI Cooper SE Cabrio. Με άλλα λόγια, οι καινοτόμες ζάντες ελαφρού κράματος συμβάλλουν στη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος του οχήματος από πολλές απόψεις – τόσο στην παραγωγή όσο και κατά την οδήγηση.

Με τη χρήση δευτερογενών υλικών που έχουν αποτύπωμα άνθρακα μικρότερο από 0,16 kg άνθρακα ανά κιλό αλουμινίου, ο προμηθευτής ζαντών κατάφερε να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στις εγκαταστάσεις παραγωγής του έως και κατά 75% σε σύγκριση με τους συμβατικά παραγόμενους τροχούς. Συγκεκριμένα, αυτό σημαίνει ότι οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα μειώνονται από περίπου 130 κιλά σε 30 κιλά.Με τις ζάντες αλουμινίου του MINI Cooper SE Cabrio, το BMW Group κατάφερε να καθιερώσει για πρώτη φορά έναν κύκλο υλικών για ζάντες υψηλής ποιότητας, ανοίγοντας το δρόμο για την επαναλαμβανόμενη χρήση της πρώτης ύλης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top