Ford Mustang Mach-E: Έρχεται με νέες μπαταρίες 

Προσφέρουν πιο γρήγορη φόρτιση 

Ford Mustang Mach-Ε μπαταρίες LFP

Η Ford θα εισαγάγει φέτος μπαταρίες φωσφορικού σιδήρου λιθίου (LFP) στη γκάμα της Mustang Mach-E 1 στην Ευρώπη στο πλαίσιο της δέσμευσής της να καταστήσει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα πιο προσιτά και προσβάσιμα στους πελάτες. Οι μπαταρίες LFP είναι πολύ ανθεκτικές και αντέχουν στη συχνότερη και ταχύτερη φόρτιση, ενώ χρησιμοποιούν λιγότερα ακριβά και υψηλής ζήτησης υλικά. Λόγω του χαμηλότερου κόστους, σε ευρεία κλίμακα ο συγκεκριμένος τύπος μπαταρίας θα βοηθήσει τη Ford να περιορίσει ή ακόμα και να μειώσει περεταίρω τις τιμές των EV προς όφελος των πελατών.  

Οι μπαταρίες LFP θα τροφοδοτήσουν μια ποικιλία προσιτών ηλεκτρικών επιβατικών και pick-up οχημάτων επόμενης γενιάς της Ford που βρίσκονται υπό εξέλιξη. Οι μπαταρίες LFP είναι πολύ ανθεκτικές και αντέχουν στη συχνότερη και ταχύτερη φόρτιση, ενώ χρησιμοποιούν λιγότερα ακριβά και υψηλής ζήτησης υλικά. Λόγω του χαμηλότερου κόστους, σε ευρεία κλίμακα ο συγκεκριμένος τύπος μπαταρίας θα βοηθήσει τη Ford να περιορίσει ή ακόμα και να μειώσει περεταίρω τις τιμές των EV προς όφελος των πελατών. 

Οι μπαταρίες LFP θα τροφοδοτήσουν μια ποικιλία προσιτών ηλεκτρικών επιβατικών αυτοκινήτων. Η τεχνολογία μπαταριών LFP συμβάλλει επίσης στη μείωση της εξάρτησης από κρίσιμα ορυκτά, όπως το νικέλιο και το κοβάλτιο, και ευθυγραμμίζεται με την προσπάθεια της Ford για τη δημιουργία μιας αλυσίδας εφοδιασμού EV που θα τηρεί τις δεσμεύσεις της αναφορικά με τη βιωσιμότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα.   

Η Ford ανακοίνωσε επίσης ότι επενδύει 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή του πρώτου εργοστασίου μπαταριών LFP στις ΗΠΑ – που φέρει την ονομασία BlueOval Battery Park Michigan - το οποίο θα λειτουργήσει το 2026. Η διαφοροποίηση και τοπικοποίηση της αλυσίδας εφοδιασμού μπαταριών της Ford στις περιοχές όπου κατασκευάζει ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα βελτιώσει τη διαθεσιμότητα και την οικονομική προσιτότητα για τους πελάτες, ενισχύοντας παράλληλα τη ζήτηση των καταναλωτών. Η Ford έχει θέσει ως στόχο την διάθεση σε παγκόσμιο επίπεδο 600.000 ηλεκτρικών οχημάτων σε ετήσια βάση μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους και 2 εκατομμυρίων EV μέχρι το τέλος του 2026 .+. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top