FIAT 500: Κατέκτησε και τους Γερμανούς

Ανακηρύχθηκε ως το καλύτερο αυτοκίνητο πόλης στη Γερμανία

FIAT 500 καλύτερο αυτοκίνητο πόλης Γερμανία

Σημαντική «εκτός έδρας» διάκριση για το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό 500, το οποίο στα βραβεία “Best Cars 2023” του Γερμανικού περιοδικού auto motor und sport κατέκτησε τον τίτλο στην κατηγορία «αυτοκίνητα πόλης».Το αυτοκίνητο της FIAT επικράτησε απέναντι από 18 ανταγωνιστές από Γερμανούς και μη κατασκευαστές. 

Το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό 500, έχει μέχρι στιγμής κατακτήσει 39 Διεθνή Βραβεία, πραγματοποιώντας παράλληλα μια εξαιρετική εμπορική πορεία, αποτελώντας το δημοφιλέστερο αυτοκίνητο πόλης σε σειρά Ευρωπαϊκών αγορών, όπως και της Ελλάδας, όπου το 2022 αναδείχθηκε και ως το πλέον δημοφιλές αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο του Ομίλου Stellantis.

Το αμιγώς ηλεκτρικό 500 είναι το μοναδικό μοντέλο στην κατηγορία του που είναι διαθέσιμο με τρία αμαξώματα: hatchback, cabrio και το καινοτόμο 3+1. Εφοδιασμένο με μπαταρία χωρητικότητας 42kWh προσφέρει αυτονομία που φτάνει τα 320χλμ. σε μικτές συνθήκες (WLTP), ενώ αγγίζει τα 460χλμ. αυτονομίας σε αστικές συνθήκες.

Παράλληλα, το σύστημα φόρτισης του επιτρέπει -σε κατάλληλο δίκτυο- την ανάκτηση αυτονομίας 50χλμ. σε μόλις 5 λεπτά, ενώ σε 35 λεπτά η μπαταρία μπορεί να ανακτήσει το 80% της φόρτισής της.

Όλες οι εκδόσεις του ηλεκτρικού 500 επωφελούνται από το μέγιστο όφελος του κρατικού προγράμματος επιδότησης «Κινούμαι Ηλεκτρικά Β’», ενώ καλύπτονται από 5ετή εργοστασιακή εγγύηση με ισχύ έως 200.000χλμ. (8ετής έως 160.000χλμ. για την μπαταρία).
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top