Nissan Formula E Team: Με χρώματα εμπνευσμένα από τα άνθη κερασιάς

Ποιοι είναι οι νέοι οδηγοί και η συνεργασία με την Shell

Nissan Formula E Team χρώματα οδηγοί συνεργασία Shell

Η Nissan Formula E Team αποκάλυψε  το ολοκαίνουργιο χρώμα της για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ABB FIA Formula E 2022/23, με ένα εντυπωσιακό μοτίβο από άνθη κερασιάς.Γνωστό και ως Sakura, η επιλογή της ομάδας να ενσωματώσει αυτό το εμβληματικό λουλούδι στην εμφάνισή της για την 9η  σεζόν, δεν είναι μόνο ένα νεύμα στο Ιαπωνικό DNA της,  αλλά σηματοδοτεί και μια νέα αρχή.


Η επερχόμενη εκστρατεία θα σηματοδοτήσει την έναρξη της πολυαναμενόμενης εποχής Gen3 και θα είναι επίσης η πρώτη φορά για τη Nissan στη Formula E που θα αγωνίζεται ως μία ομάδα και με το νέο της όνομα. Το εντυπωσιακό νέο χρώμα του NISSAN e-4ORCE 04 αναδεικνύει και υπογραμμίζει μια νέα εποχή όχι μόνο για το πρωτάθλημα, αλλά και για την ίδια την ομάδα.


“Η Nissan Formula E Team έχει επίσης ένα νέο δίδυμο οδηγών για την επερχόμενη σεζόν, συνδυάζοντας την εμπειρία με τον νεανικό ενθουσιασμό, με τον νικητή των αγώνων της Formula E, Norman Nato, και τον δευτεραθλητή της Super Formula το 2022, Sacha Fenestraz, να εντάσσονται στην ομάδα. Ο Γάλλος Nato θα αγωνιστεί στο μονοθέσιο #17, ενώ ο Γαλλο-Αργεντινός Fenestraz θα πάρει το τιμόνι του μονοθεσίου #23. Nato και  Fenestraz θα έχουν τις πρώτες τους διαδρομές  με το νέο μονοθέσιο Gen3 κατά τη διάρκεια των επίσημων δοκιμών, πριν από την σεζόν,  στο Circuit Ricardo Tormo στη Βαλένθια, στις 13-16 Δεκεμβρίου. Η 9η σεζόν  πρόκειται να είναι η μεγαλύτερη εκστρατεία της Formula E μέχρι σήμερα, με 17 προγραμματισμένους  αγώνες, συμπεριλαμβανομένων των παρθενικών στην Ινδία, τη Νότια Αφρική και τη Βραζιλία, πριν το κλείσιμο της χρονιάς στο αγαπημένο E-Prix του Λονδίνου.

Η Shell θα συνεχίσει τη μακροχρόνια συνεργασία της με την ομάδα στην 9η σεζόν,  αποδεικνύοντας τη δέσμευσή της στη Formula E. Η συνεργασία υποστηρίζει τη Shell στη συνεχή ανάπτυξη των εξειδικευμένων λιπαντικών της  για ηλεκτρικά οχήματα (Shell E-fluids), που έχουν σχεδιαστεί για τη βελτιστοποίηση της απόδοσης των EVs και του διευρυνόμενου δικτύου της  για την φόρτιση  ηλεκτρικών οχημάτων (Shell Recharge), καθώς στοχεύει να γίνει παγκόσμια ηγέτιδα στις υπηρεσίες φόρτισης EV. Ο István Kapitány, Global Executive Vice President της  Shell Mobility δήλωσε: «Μέσω της συνεργασίας μας με τη Nissan στη Formula E, χρησιμοποιούμε την εμπειρία που αποκτήσαμε στην πίστα για να δημιουργήσουμε καλύτερα προϊόντα και υπηρεσίες για τους ΕV πελάτες μας, στο δρόμο. Η Formula E είναι ένα σημαντικό πεδίο δοκιμών για την ανάπτυξη και παραγωγή προϊόντων καθαρότερης ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων των Shell Recharge, Shell E-fluids και άλλων νέων ενεργειακών προϊόντων.”

Η Woolmark Company ενώνεται με τη Nissan Formula E για τη 9η  σεζόν,  ως τεχνικός συνεργάτης της για την ανάπτυξη ενός κιτ υψηλής απόδοσης για την ομάδα,  χρησιμοποιώντας μαλλί Merino. Μαλακό στο δέρμα, το μαλλί Merino προσφέρει ασυναγώνιστες ιδιότητες διαχείρισης υγρασίας, θερμορύθμισης και αναπνοής, καθιστώντας το μια τέλεια επιλογή σε ένα περιβάλλον κορυφαίων επιδόσεων.  

Ως μέρος του στόχου της να επιτύχει ουδετερότητα άνθρακα στις λειτουργίες της και στον κύκλο ζωής των προϊόντων της έως το 2050, η Nissan σκοπεύει να “εξηλεκτρίσει” τα επερχόμενα μοντέλα της, μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 2030. Η Nissan στοχεύει στα οφέλη που πηγάζουν από την εμπειρία της στην ηλεκτροκίνηση και από την μεταφορά γνώσεων και τεχνολογίας μεταξύ των αγώνων και των καθημερινών οδικών συνθηκών, για να προσφέρει καλύτερα ηλεκτρικά οχήματα στο καταναλωτικό κοινό. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top