SKODA: Πεντάστερη ασφάλεια στα μοντέλα της

Ποιο ήταν το πρώτο μοντέλο που τράκαραν για να δουν την ασφάλεια του

SKODA ασφάλεια συστήματα

Η διασφάλιση της μέγιστης δυνατής ασφάλειας στα οχήματά της αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα αλλά και μακρόχρονη παράδοση για την ŠKODA:Από το 2008, όλα τα μοντέλα της ŠKODA που υποβλήθηκαν στις δοκιμές του Euro NCAP έχουν βραβευτεί με πέντε αστέρια

Ένα ŠKODA 100 L ήταν το πρώτο όχημα που υποβλήθηκε σε επίσημα τεκμηριωμένες δοκιμές πρόσκρουσης στην πρώην Τσεχοσλοβακία και συγκεκριμένα στην Πράγα, πριν από 50 χρόνια.

Σήμερα, η ŠKODA διαθέτει μια υπερσύγχρονη εγκατάσταση δοκιμών πρόσκρουσης στο κέντρο δοκιμών Polygon, στο Úhelnice. Το Polygon επεκτάθηκε το 2020 κερδίζοντας μάλιστα το βραβείο Crash Laboratory of the Year 2020 από το περιοδικό Automotive Testing Technology International.ο Proactive Occupant Protection διατίθεται προαιρετικά ή διατίθεται στάνταρ στα μοντέλα OCTAVIA, KAROQ, KODIAQ, SUPERB και ENYAQ iV. Όταν το σύστημα ανιχνεύει μια επικείμενη σύγκρουση ή ανατροπή, σφίγγει προληπτικά τις ζώνες των μπροστινών καθισμάτων, κλείνει τα παράθυρα και ανάβει τα προειδοποιητικά φώτα αλάρμ. Τα συστήματα Collision Avoidance Assist, Turn Assist και Exit Warning είναι επίσης διαθέσιμα για τα OCTAVIA και ENYAQ iV.

Τα αποτελέσματα από τις δοκιμές αναφοράς Euro NCAP και τις δοκιμές Global NCAP για την ασφάλεια σύγκρουσης στοιχειοθετούν ένα εντυπωσιακό ιστορικό για τον κατασκευαστή από την Τσεχία, καθώς και τα 15 νέα μοντέλα της εταιρείας που παρουσιάστηκαν από το 2008 έχουν συγκεντρώσει την υψηλότερη βαθμολογία πέντε αστέρων.Πρόσθετα καινοτόμα συστήματα υποβοήθησης, μερικά από τα οποία είναι προαιρετικά, είναι διαθέσιμα για όλα τα τρέχοντα μοντέλα της ŠKODA. Μέχρι πριν λίγα χρόνια, πολλά από αυτά προορίζονταν για οχήματα μεγαλύτερων κατηγοριών. Το 2021, τα τρέχοντα FABIA και ENYAQ iV αξιολογήθηκαν ως τα ασφαλέστερα οχήματα στις κατηγορίες τους.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top