Volvo EX90: Αποκαλύφθηκε το νέο ηλεκτρικό μοντέλο  

Με συστήματα ασφαλείας που βλέπουν τα...πάντα

Volvo EX90 παρουσίαση συστήματα ασφαλείας

Η Volvo αποκάλυψε  σε όλο τον κόσμο το νέο αμιγώς ηλεκτρικό εμβληματικό EX90 .Η ασφάλεια που προσφέρεται στον στάνταρ εξοπλισμό του Volvo EX90 είναι επίσης αυξημένη σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο μοντέλο Volvo πριν από αυτό. Είναι το αυτοκίνητο που σχεδιάστηκε για να κατανοεί εσάς και τον χώρο που το περιβάλλει, συμβάλλοντας ώστε να παραμένετε ασφαλείς εσείς, οι αγαπημένοι σας, αλλά και οι άλλοι χρήστες του δρόμου. Επίσης, έχει τη δυνατότητα να γίνεται πιο έξυπνο και πιο ασφαλές με την πάροδο του χρόνου, καθώς μαθαίνει από νέα δεδομένα και λαμβάνει ενημερώσεις.


 
Το Volvo EX90 διαθέτει μία αόρατη ασπίδα ασφαλείας που δημιουργείται από την πιο πρόσφατη τεχνολογία  στην ανίχνευση, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό του. Προηγμένοι αισθητήρες όπως κάμερες, ραντάρ και lidar, συνδέονται με την υψηλών προδιαγραφών κεντρική υπολογιστική μονάδα του αυτοκινήτου, όπου ο επεξεργαστής NVIDIA DRIVE τρέχει το εσωτερικά εξελιγμένο λογισμικό της Volvo Cars, παράγοντας σε πραγματικό χρόνο θέαση 360 μοιρών για τον κόσμο γύρω από το αυτοκίνητο.

Συνολικά υπάρχουν 16 αισθητήρες υπερήχων, οκτώ κάμερες και πέντε ραντάρ, ενώ στο στάνταρ εξοπλισμό περιλαμβάνεται όπως είπαμε και το LIDAR το οποίο είναι τοποθετημένο στο εμπρός μέρος της οροφής που μπορεί να ανιχνεύσει πεζούς σε απόσταση 250 m και παρέχει δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 3. 

Μπορεί να δει μικρά αντικείμενα που βρίσκονται εκατοντάδες μέτρα μπροστά, δημιουργώντας περισσότερο χρόνο για πληροφόρηση, δράση και αποφυγή. Οι αισθητήρες συνεισφέρουν επίσης στη βελτίωση της αξιοπιστίας και της συνολικής απόδοσης της λειτουργίας υποβοηθούμενης οδήγησης Pilot Assist, με μία νέα λειτουργία υποβοήθησης στο τιμόνι κατά την αλλαγή λωρίδων.

Χάρη στη σειρά προηγμένων αισθητήρων, συμπεριλαμβανομένου του lidar, το Volvo EX90 είναι το πρώτο Volvo που διαθέτει εξοπλισμό έτοιμο για οδήγηση χωρίς επίβλεψη στο μέλλον.

Μία κεντρική οθόνη 14,5 ιντσών είναι η πύλη σας προς ένα από τα καλύτερα συστήματα infotainment στην αγορά, με ενσωματωμένες υπηρεσίες και εφαρμογές Google. Συμπεριλαμβάνονται η φωνητική βοήθεια από το Google Assistant, η πλοήγηση από το Google Maps και οι περισσότερες από τις αγαπημένες εφαρμογές σας στο Google Play. Οι οθόνες στο Volvo EX90 σάς βοηθούν να διατηρείτε τη ματιά σας στον δρόμο, προσφέροντάς σας τη σωστή πληροφορία την κατάλληλη στιγμή. Το Volvo EX90 θα είναι επίσης συμβατό με ασύρματο Apple CarPlay.

Η αρχικά διαθέσιμη twin-motor AWD έκδοση τροφοδοτείται από μία μπαταρία 111kWh και δύο ηλεκτροκινητήρες μόνιμου μαγνήτη που αποδίδουν από κοινού στην έκδοση υψηλών επιδόσεων 380 kW (517 hp) και 910 Nm ροπής, αντλώντας ενέργεια από μπαταρίες ιόντων λιθίου χωρητικότητας 111 kWh.


Η έκδοση των 408 ίππων θα μπορεί καλύπτει έως και 600 χιλιόμετρα χωρίς την ανάγκη φόρτισης, ενώ θα αρκούν 30 λεπτά ώστε ώστε οι συσσωρευτές ενέργειας να ανακτήσουν το 80% της ενεργειακής χωρητικότητάς τους.Ειδικότερα, η μέγιστη ισχύς φόρτισης φτάνει τα 250 kW, γεγονός που σημαίνει ότι μέσα σε 10 λεπτά μπορεί κανείς να αυξήσει την αυτονομία του οχήματος κατά 180 χιλιόμετρα.


 

Τέλος, το Volvo EX90 είναι το πρώτο  αυτοκίνητο με όλο τον απαιτούμενο εξοπλισμό για την ενεργοποίηση της δυνατότητας αμφίδρομης φόρτισης. Είναι μία τεχνολογία που σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε την μπαταρία του αυτοκινήτου σας ως επιπλέον πηγή τροφοδοσίας, για παράδειγμα προκειμένου να παρέχετε ενέργεια στο σπίτι σας, σε άλλες ηλεκτρικές συσκευές ή σε ένα άλλο ηλεκτρικό αυτοκίνητο Volvo. Σκοπεύουν να διαθέσουν τη δυνατότητα αμφίδρομης φόρτισης στο μέλλον, ξεκινώντας από επιλεγμένες αγορές.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top