Pirelli - Formula 1 GP Σιγκαπούρης 2022: Που κρίθηκε ο αγώνας

Υπό το πρίσμα των ελαστικών

Pirelli Formula 1 GP Σιγκαπούρης

Ο οδηγός της Red Bull, Sergio Perez έδειξε ότι είναι ικανός να κερδίζει σε διαδρομές εντός πόλης, όπως το είχε πετύχει και στο Μονακό φέτος. Κέρδισε στο Grand Prix της Σιγκαπούρης, μπροστά από τους δυο οδηγούς της Ferrari: Charles Leclerc και Carlos Sainz. Οι τρεις πρώτοι 
τερμάτισαν χρησιμοποιώντας την P Zero κίτρινη/μέση γόμα. 

 Η εκκίνηση του αγώνα καθυστέρησε μια ολόκληρη ώρα καθώς έπιασε καταιγίδα λίγο πριν τα μονοθέσια πάρουν τη θέση τους στην αφετηρία. Μόλις σταμάτησε η βροχή ο αγώνας ξεκίνησε σε βρεγμένη πίστα και όλα τα μονοθέσια χρησιμοποιούσαν τα ενδιάμεσα ελαστικά Cinturato με το πράσινο χρώμα. Διεξήχθη περισσότερο από το μισό του αγώνα προτού καταστεί βολική, η χρήση slick ελαστικών. 

Ακόμη μια φορά το αυτοκίνητο ασφαλείας έπαιξε σημαντικό ρόλο στη Σιγκαπούρη. Η πρώτη εμφάνισή του ήρθε στον 7ο γύρο αλλά κανείς δεν άλλαξε ελαστικά. Μετά είχαμε εικονικό αυτοκίνητο ασφαλείας στον 21ο γύρο. Τότε ο οδηγός της Mercedes, George Russell ήταν ο πρώτος που έβαλε slick ελαστικά, την P Zero κίτρινη μέση γόμα. Οι άλλες ομάδες ακολούθησαν πανομοιότυπη στρατηγική από ενδιάμεσα ελαστικά σε σλικ με μέση γόμα.

Εξαίρεση ήταν ο οδηγός της McLaren, Daniel Ricciardo και ο οδηγός της Alfa Romeo Valtteri Bottas, που επέλεξαν την P Zero κόκκινη μαλακή γόμα. Προς το τέλος του αγώνα ήταν συναρπαστικό ότι οι Leclerc, Perez πίεζαν ανταλλάσσοντας συνεχώς ταχύτερους γύρους. Η τελευταία προσπάθεια του Μεξικάνου είχε σαν αποτέλεσμα χρόνο 1:48.165 με τη μέση γόμα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top