Ducati Monster SP: Πότε έρχεται στην Ελλάδα  

Γιατί είναι...διασκεδαστική η νέα έκδοση  

Ducati Monster SP παρουσίαση άφιξη Ελλάδα

Έχοντας παρουσιαστεί το 2021, η Monster ξεχώρισε με το σύγχρονο compact design και το ιδιαίτερα χαμηλό βάρος της.  Η καρδιά της Monster είναι ο κινητήρας Testastretta 11°, ένας υδρόψυκτος V2 με 4 βαλβίδες στον κύλινδρο, δεσμοδρομικό σύστημα κίνησης των βαλβίδων και απόδοση 111 ίππων. .


Ο σπορ χαρακτήρας της Monster SP γίνεται αμέσως εμφανής χάρη στα χρώματα που δανείζεται από την Desmosedici GP της ομάδας Ducati Lenovo του 2022, τη χρυσή ανοδίωση του πιρουνιού Öhlins NIX30 και την ύπαρξη ενός εγκεκριμένου τελικού της Termignoni ως στάνταρ εξοπλισμό. Αυτή η έκδοση έχει αποτελεσματικότερα φρένα, μειωμένες μεταφορές φορτίου, αυξημένη ικανότητα ελιγμών σε κλειστές διαδρομές και περισσότερη ακρίβεια σε κάθε σενάριο σπορ οδήγησης.

Τα πάντα ρυθμίζονται ιδιαίτερα εύκολα μέσω των χειριστηρίων του τιμονιού και της έγχρωμης οθόνης TFT 4,3 ιντσών. Η οθόνη διαθέτει αγωνιστικά γραφικά που θυμίζουν εκείνα της Panigale V4, με μεγάλο στροφόμετρο και ένα πλήρες σύνολο πληροφοριών για την οδήγηση.Τα ηλεκτρονικά συστήματα της Monster βρίσκονται στην κορυφή της κατηγορίας της. Ο βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει Cornering  ABS, Ducati Traction Control και Ducati Wheelie Control, όλα ρυθμιζόμενα σε διάφορες βαθμίδες παρέμβασης και παραμετροποίησης. Ο σπορ χαρακτήρας της νέας Monster SP υπογραμμίζεται ακόμα περισσότερο από το Launch Control το οποίο εξασφαλίζει αστραπιαίες εκκινήσεις χωρίς προβλήματα. 

Αυτός ο κορυφαίος εξοπλισμός επιτρέπει στη Monster SP να αποδίδει στο μέγιστο των δυνατοτήτων της και των επιδόσεών της παρέχοντας πλήρη ασφάλεια για τον αναβάτη. Τα riding modes  Sport, Touring και Wet επιτρέπουν στον αναβάτη να διαμορφώσει τον οδηγικό χαρακτήρα της Monster ανάλογα με τις επιθυμίες του και τις ανάγκες της κάθε διαδρομής.


Σε αυτή την εξελιγμένη σπορ διάσταση της Monster SP έρχονται να προστεθούν το αναβαθμισμένο σύστημα πέδησης με δαγκάνες Brembo Stylema και οι αλουμινένιες βάσεις για τους εμπρός δίσκους των 320 mm (κατά 0,5 kg ελαφρύτερες από τον βασικό εξοπλισμό της Monster).Η παρουσία ως στάνταρ εξοπλισμού των ελαστικών Pirelli Diablo Rosso IV, τα οποία αποτελούν την κορυφαία πρόταση του κατασκευαστή ελαστικών για σπορ οδήγηση εκτός πίστας.Η νέα Ducati Monster SP αναμένεται στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 2023, ενώ οι παραγγελίες ανοίγουν από τον Οκτώβριο. Σε επιλεγμένες αγορές θα διατίθεται και σε έκδοση σε χαμηλότερη ισχύ για τα διπλώματα κατηγορίας Α2.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top