MINI Concept Aceman: Tο πρώτο ηλεκτρικό crossover

Το νέο πρόσωπο της μάρκας

MINI Concept Aceman παρουσίαση

Για πρώτη φορά, το MINI Cooper με το εμβληματικό τρίθυρο σχήμα αμαξώματος που επαναπροσδιορίζεται με συνέπεια σε όλη τη διάρκεια της 60+χρονης ιστορίας του, θα πλαισιωθεί από ένα crossover μοντέλο στην επόμενη γενιά του, που χαρακτηρίζεται από αυξημένη ευελιξία και στιβαρή γοητεία. Η σχεδιαστική γλώσσα που παρουσιάζεται για πρώτη φορά από το MINI Concept Aceman αντιπροσωπεύει την έναρξη μιας νέας εποχής στη σχεδίαση MINI.

Η αρχή πίσω από τη φιλοσοφία Charismatic Simplicity αναδεικνύει τα βασικά στοιχεία, δίνοντας ακόμα μεγαλύτερη σημασία στα τυπικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά MINI. Επίσης έχει τις αναμενόμενες αναλογίες από τη μάρκα με εξωτερικό μήκος 4.05 m, πλάτος 1.99 m και ύψος 1.59 m, που συνθέτουν ένα σύγχρονο σχήμα.

Το ταμπλό, που είναι ιδιαίτερα εκτεταμένο στο κέντρο, είναι ιδανικό για να φιλοξενήσει την κεντρική διεπαφή, που συνδυάζει όλες τις λειτουργίες του πίνακα οργάνων και του  ενσωματωμένου monitor ως μία στρογγυλή οθόνη OLED. Πιστός στην παράδοση, ένας διακόπτης δύο θέσεων τοποθετείται κάτω από τη μεγάλη οθόνη. Ο έλεγχος δια της αφής με χρήση προηγμένης ψηφιοποίησης και οι αναλογικές λειτουργίες με φυσικούς διακόπτες, συνδυάζονται μοναδικά με κλασικό τρόπο MINI.

Η χαρακτηριστική οθόνη του MINI και η εμπειρία λειτουργίας αναβαθμίζονται με τη νέα ερμηνεία της γνώριμης κεντρικής διεπαφής. Η MINI είναι ο πρώτος κατασκευαστής αυτοκινήτων στον κόσμο που προσφέρει μία στρογγυλή οθόνη OLED, η οποία καταλαμβάνει ολόκληρη την επιφάνεια της κεντρικής διεπαφής. Η τεχνολογία OLED χαρίζει στην οθόνη μία εμφάνιση ιδιαίτερα υψηλής ποιότητας και μπορεί να προβάλλει έντονες αντιθέσεις και βαθύ μαύρο. Το σύστημα απεικόνισης και ελέγχου στο όχημα παραγωγής θα βασίζεται στην τελευταία γενιά του λειτουργικού συστήματος MINI Operating System, το οποίο για πρώτη φορά βασίζεται στη στοίβα λογισμικού Android Open Source Project (AOSP). Αυτό επιτρέπει στο όχημα μία απαράμιλλη και ιδιαίτερα ολοκληρωμένη επέκταση των ψηφιακών χαρακτηριστικών.

Το τμήμα της οθόνης που εκτείνεται πέραν της κεντρικής διεπαφής είναι ένα ακόμα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό. Προβολές κινούμενων εικόνων μπορούν να μεταφέρουν το περιεχόμενο του συστήματος ελέγχου σε ολόκληρο το ταμπλό, δημιουργώντας μία μοναδική ψηφιακή εμπειρία, η οποία εκτείνεται μέχρι τις επενδύσεις των θυρών. Η προβολή απελευθερώνει μια ατέλειωτη ποικιλία αναπαραστάσεων – από έναν ευκρινή χάρτη μέχρι διάσπαρτες εικόνες νεφών. Οι χρωματικοί συνδυασμοί και το mood φωτισμού κάθε προβολής συνοδεύονται από κατάλληλες ηχητικές σεκάνς.

 

Καινοτόμα Experience Modes προσφέρουν νέες δυνατότητες στην εξατομίκευση της οδηγικής εμπειρίας στο εσωτερικό του MINI Concept Aceman. Τα στοιχεία χρωμίου καταργούνται εντελώς – όχι μόνο στο εξωτερικό του MINI Concept Aceman, αλλά και στο εσωτερικό.

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει για πρώτη φορά το MINI Concept Aceman στην έκθεση υπολογιστών και βιντεοπαιχνιδιών gamescom 2022 στην Κολωνία. Η διεθνής  συνάντηση προγραμματιστών, εκδοτών, ειδικών, φίλων του gaming και των Esports, θα ξεκινήσει στις 23 Αυγούστου 2022 με ένα livestream και θα συνεχιστεί μέχρι τις 28 Αυγούστου 2022 στο Εκθεσιακό Κέντρο της Κολωνίας.

RIAL

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top