VW: Με νέο κινητήρα 1.5 TSI evo2

Ποια μοντέλα τον φορούν

VW νέος κινητήρας 1.5 TSI evo2

Η Volkswagen αναβάθμισε τον δημοφιλή κινητήρα βενζίνης 1.5 TSI και παρουσιάζει τώρα τη νέα του γενιά, τον TSI evo2, με τον οποίο εφοδιάζει ήδη τα πρώτα μοντέλα της στην Ευρώπη. Ο νέος κινητήρας έχει μειωμένη κατανάλωση καυσίμου και χαμηλότερες εκπομπές CO2. Ο συμπαγής και πολύ μοντέρνος σε τεχνολογία τετρακύλινδρος κινητήρας θα είναι αρχικά διαθέσιμος με ισχύ 110 kW (150 PS), ενώ οι άλλες εκδοχές του 1.5 TSI evo2 θα ακολουθήσουν αργότερα. Το T-Roc και T-Roc Cabriolet θα είναι τα πρώτα μοντέλα που θα παραδοθούν με το νέο κινητήρα, ενώ  θα ακολουθήσουν και άλλα μέχρι το τέλος της χρονιάς.


Βασικό τεχνολογικό χαρακτηριστικό για τη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου στο νέο κινητήρα 1.5 TSI evo2 είναι το βελτιωμένο «Σύστημα Ενεργής Διαχείρισης Κυλίνδρων» (Active Cylinder Management system, ACTplus), με βελτίωση της ενεργοποίησης και απενεργοποίησης των δύο κυλίνδρων, έτσι ώστε η λειτουργία του συστήματος να είναι πιο ομαλή. 

Οι κινητήρες TSI evo2 είναι σχεδιασμένοι για λειτουργία με καύσιμα που περιέχουν συστατικά τα οποία παράγονται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Αυτό σημαίνει ότι είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν στις μελλοντικές απαιτήσεις και κανονισμούς για τις εκπομπές ρύπων. Επιπλέον είναι κατάλληλοι για χρήση σε διάφορα υβριδικά συστήματα. Για παράδειγμα είναι δυνατό να φθάσουν σε ισχύ έως και τα 200 kW (272 PS) σε ένα plug-in υβριδικό σύστημα.Ο νέος κινητήρας συμπληρώνει την στρατηγική για την μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top