VW: Οι γυναίκες παίζουν μπάλα

Εκστρατεία για την ενίσχυση της ισότητας ανάμεσα στα δύο φύλα

VW UEFA Women’s EURO 2022

Η Volkswagen, επίσημος χορηγός μετακίνησης του UEFA Women’s EURO 2022 και της Γερμανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, επισημαίνει τις ανισότητες που υπάρχουν στο ποδόσφαιρο λίγο πριν ξεκινήσει η φετινή διοργάνωση. Με επίκεντρο το προκλητικό hashtag #NotWomensFootball, στόχος είναι να έρθει στο προσκήνιο το θέμα των ίσων ευκαιριών. Το hashtag θα κάνει για πρώτη φορά την εμφάνισή του στον εναρκτήριο αγώνα μεταξύ των εθνικών ομάδων Αγγλίας και Αυστρίας.

Ο πυρήνας της εκστρατείας είναι η χρήση του όρου «γυναικείο ποδόσφαιρο» που αναφέρεται σε αγώνες αποκλειστικά ανάμεσα σε γυναικείες ομάδες. Με τον επιθετικό προσδιορισμό «γυναικείο» δίνεται η εντύπωση ότι δεν πρόκειται για το «πραγματικό» ποδόσφαιρο - που είναι γνωστό ως ένα παραδοσιακά ανδρικό άθλημα. Ένας τέτοιος γλωσσικός διαχωρισμός απλώς διαιωνίζει παγιωμένες αντιλήψεις.Η Volkswagen στοχεύει να επισημάνει αυτή την κατάσταση, αυξάνοντας ταυτόχρονα την ευαισθητοποίηση για το πόσο πολύ συμβάλλουν οι γυναίκες στο ποδόσφαιρο και γενικότερα στον παγκόσμιο αθλητισμό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η ομάδα VFL Wolfsburg, που υποστηρίζεται από την Volkswagen.

Η Volkswagen εφαρμόζει, σε εσωτερικό επίπεδο, μια ολιστική προσέγγιση στο θέμα της διαφορετικότητας. Το «Ζούμε τη διαφορετικότητα» είναι μία από τις επτά αρχές του Ομίλου. Το τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού χρησιμοποιεί έναν παγκόσμιο δείκτη ποικιλομορφίας για τη διασφάλιση δίκαιων και αμερόληπτων δράσεων. Παρέχονται επίσης εκπαιδευτικά προγράμματα για τη διοίκηση και τους εργαζόμενους με σκοπό να τους ευαισθητοποιήσουν για θέματα της διαφορετικότητας, αλλά και να διασφαλίσουν ότι η διαφορετικότητα λειτουργεί εντός της εταιρείας. Αυτό δεν αφορά μόνο τις ίσες ευκαιρίες για άνδρες και γυναίκες, αλλά λαμβάνει επίσης υπόψη χαρακτηριστικά όπως το πολιτισμικό υπόβαθρο και τον σεξουαλικό προσανατολισμό.

Η καμπάνια #NotWomensFootball πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Γερμανική Εθνική Ομάδα ποδοσφαίρου, έχοντας την υποστήριξη από γνωστές αθλήτριες. «Η συζήτηση γύρω από τις ίσες ευκαιρίες για άνδρες και γυναίκες στον επαγγελματικό αθλητισμό κερδίζει ολοένα και περισσότερο το ενδιαφέρον του κόσμου. Νομίζω ότι η πρωτοβουλία της Volkswagen με επίκεντρο το ποδόσφαιρο αποτελεί μια θετική εξέλιξη. Το hashtag #NotWomensFootball θα προκαλέσει πολλές συζητήσεις. Είναι ένα σημαντικό βήμα προς την αναγνώριση των προσπαθειών όλων των ποδοσφαιριστών, είτε παίζουν σε ερασιτεχνικό, είτε σε επαγγελματικό επίπεδο», σχολίασε η αρχηγός της εθνικής ομάδας, Alexandra Popp.

Για να προσεγγίσει ένα ευρύτερο κοινό, η καμπάνια θα ξεκινήσει στις 6 Ιουλίου στον εναρκτήριο αγώνα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου, που θα διεξαχθεί στο ιστορικό γήπεδο Old Trafford στην πόλη του Μάντσεστερ, όταν το hashtag #NotWomensFootball θα κάνει την εμφάνισή του στους ψηφιακούς πίνακες. Την ίδια ώρα θα προβληθεί και ένα συγκινητικό video. Όλο το περιεχόμενο θα φιλοξενείται στις ιστοσελίδες wedrivefootball μέσω του Volkswagen Hub. Όσο εξελίσσεται το τουρνουά θα δημοσιεύεται περισσότερο περιεχόμενο, συμπεριλαμβανομένων επίκαιρων ποδοσφαιρικών ιστοριών που σχετίζονται με ίσες ευκαιρίες ανάμεσα σε γυναίκες και άνδρες, καθώς και ιστορίες από τους χώρους διεξαγωγής των αγώνων, με στόχο η καμπάνια να αποτελέσει βασικό θέμα στα Μέσα ενημέρωσης.

 

Η καμπάνια εκφράζει σαφέστατα την υποστήριξη της Volkswagen στην τρέχουσα στρατηγική της UEFA που αφορά τις γυναίκες στο ποδόσφαιρο. Κάτω από το σύνθημα «Ώρα για Δράση», η UEFA από το 2019 πραγματοποιεί σημαντικές επενδύσεις με στόχο τον διπλασιασμό του αριθμού των παικτριών στην Ευρώπη έως το 2024.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top