MINI Cooper SE Countryman ALL4: Ιδανικό για εκδρομές

 Η μπαγκαζιέρα που γίνεται σκηνή 

MINI Cooper SE Countryman ALL4 σκηνή AUTOHOME

Ξεκινά όπως το αλφάβητο – με ένα A. Βέβαια υπάρχει ένας μικρός κύκλος πάνω από το A, αλλά σε κάθε περίπτωση εάν έρθετε στα νησιά Lofoten με ferry boat από το νότο, φτάνετε πρώτα στο μέρος με το μικρότερο όνομα και το πρώτο γράμμα του αλφαβήτου: Å.

Μια καλή αρχή για ένα ταξίδι σε αυτό το σύμπλεγμα των 80 περίπου νησιών της Β. Νορβηγίας, που έχει έκταση 1.227 τετραγωνικών χιλιομέτρων και μήκος 200 χλμ. Το αρχιπέλαγος αυτό εκτείνεται 100 έως 300 χλμ. βόρεια του αρκτικού κύκλου, με την ονομασία του να σημαίνει το πόδι (foten) του λύγκα (Ló), και είναι αραιοκατοικημένο, με 24.000 μόνιμους κατοίκους.


Το MINI τα καταφέρνει άριστα παρά τον συχνά υγρό καιρό: Σε βρεγμένους ή χωμάτινους δρόμους, η ρυθμισμένη με ακρίβεια κατανομή ισχύος των δύο κινητήριων μονάδων και η τετρακίνηση, προσφέρουν ιδανική σταθερότητα στο δρόμο. Η ισχύς των 92 kW/125 hp προέρχεται από έναν 3-κύλινδρο βενζινοκινητήρα με χωρητικότητα 1.500 cc που κινεί τους εμπρός τροχούς, ενώ ένας ηλεκτροκινητήρας με απόδοση 70 kW/95 hp μεταδίδει την ισχύ του στους πίσω τροχούς. Επομένως, με συνολική ισχύ 220 hp, το MINI είναι άριστα προετοιμασμένο για ό,τι προκύψει στο ταξίδι. 


Η  ηλεκτρική ενέργεια που τροφοδοτεί το ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης του MINI βρίσκεται αποθηκευμένη σε μία μπαταρία υψηλής τάσης με μικτό ενεργειακό περιεχόμενο 10,0 kWh, που προσφέρει συνδυασμένη ηλεκτρική αυτονομία έως 51 km. Σε πρόγραμμα αμιγούς ηλεκτροκίνησης, το plug-in υβριδικό μοντέλο αγγίζει την τελική ταχύτητα των 135 km/h – υπερβολική για το Lofoten, που έχει ως μέγιστο επιτρεπόμενο όριο ταχύτητας τα 90 km/h.


Ξεδιπλώνουμε τη σκηνή AUTOHOME, που μας συνοδεύει στην οροφή του αυτοκινήτου καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού. Όταν η σκηνή είναι κλειστή δεν διαφέρει από μία συμβατική μπαγκαζιέρα. Το αεροδυναμικά σχεδιασμένο κέλυφος από υαλονήματα απασφαλίζει με μεντεσέδες ασφαλείας – δύο μπροστά, έναν στο πίσω μέρος. Στη συνέχεια, η οροφή της σκηνής ανασηκώνεται αυτόματα χάρη σε τέσσερα ελατήρια αερίου. Στο εσωτερικό, το ύψος μέχρι την οροφή είναι στο ένα μέτρο. Η βροχή και ο αέρας δεν αποτελούν πρόβλημα.

Το υλικό είναι αδιάβροχο και παρέχει προστασία από τα στοιχεία της φύσης. Στον εξοπλισμό περιλαμβάνονται: συμπαγές στρώμα με βαμβακερή επένδυση, δύο πόρτες και δύο παράθυρα που ανοιγοκλείνουν με φερμουάρ, εσωτερικός φωτισμός LED που λειτουργεί με μπαταρία, καθώς και δίκτυ αποσκευών και θήκες για προσωπικά αντικείμενα. Πρόσβαση παρέχει μία ανθεκτική σκάλα αλουμινίου. Με μήκος 2,10 m και πλάτος 1,30 m, το κρεβάτι προσφέρει αρκετό χώρο για μοναδικές νύχτες.MINI Cooper SE Countryman ALL4: ε΄να μοντέλο που είναι ιδανικό για εκδρομές .  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top