Nissan Sakura: Αυτό είναι το νέο ηλεκτρικό μοντέλο

Η τιμή του στην Ιαπωνία

Nissan Sakura αυτονομία τιμή

Με το όνομά του να συμβολίζει το εμβληματικό ιαπωνικό άνθος κερασιάς, το Sakura θα διατεθεί σε μια προσιτή τιμή, διευρύνοντας τις επιλογές για τους υποψήφιους αγοραστές ηλεκτρικών οχημάτων. Παρά το μέγεθός του, το Sakura διαθέτει ευρύχωρο εσωτερικό και μεγάλη αυτονομία, καθιστώντας το ιδανικό για καθημερινές μετακινήσεις, στην εργασία  και τα ψώνια. Διαθέτει επίσης το ProPILOT Park, ένα αυτοματοποιημένο σύστημα που έχει σχεδιαστεί για να διευκολύνει το παρκάρισμα και να κάνει την οδήγηση πιο ευχάριστη.

Στο cockpit του Sakura την παράσταση κλέβει ο πίνακας οργάνων Advanced Drive Assist των 7 ιντσών, καθώς και η μεγάλη οθόνη πλοήγησης των 9 ιντσών, τοποθετημένη οριζόντια για να επιτρέπει την προβολή με ελάχιστη κίνηση των ματιών. Το σύστημα πλοήγησης NissanConnect προσφέρει μια σειρά λειτουργιών για τη βελτίωση της οδηγικής εμπειρίας του Sakura, συμπεριλαμβανομένης της ρύθμισης διαδρομής βάσει των αναγκών φόρτισης, μιας υπηρεσίας έκτακτης κλήσης SOS και της ασύρματης συνδεσιμότητας Apple CarPlay.

Το Sakura διαθέτει τη στιγμιαία ισχύ και την ησυχία που χαρακτηρίζει τα EVs. Εξοπλισμένο με προηγμένη τεχνολογία ελέγχου και κινητήρα που παράγει 47 kW και 195 Nm ροπής, η γρήγορη και σταθερή επιτάχυνση του Sakura κάνει την οδήγηση στους  αυτοκινητόδρομους αβίαστη. Εν τω μεταξύ, η τεχνολογία που καλλιέργησε η Nissan μέσω της ανάπτυξης του LEAF για περισσότερο από μια δεκαετία, επέτρεψε στο Sakura να έχει το υψηλότερο επίπεδο απομόνωσης θορύβου στην καμπίνα, στην κατηγορία των mini οχημάτων.

Τρεις λειτουργίες οδήγησης , Eco, Standard και Sport,  παρέχουν βέλτιστες επιδόσεις για διαφορετικές καταστάσεις. Χρησιμοποιώντας το e-Pedal Step, ο οδηγός μπορεί να επιβραδύνει ομαλά και σταθερά αφήνοντας  το πεντάλ του γκαζιού,  μια κίνηση  που φορτίζει παράλληλα  την μπαταρία μέσω της αναγεννητικής πέδησης . Η ταχύτητα του Sakura μπορεί να ρυθμιστεί χρησιμοποιώντας μόνο το πεντάλ του γκαζιού. 
Το Sakura είναι εξοπλισμένο με μια υπερσύγχρονη μπαταρία ιόντων λιθίου που έχει αδιαμφισβήτητο ιστορικό επιδόσεων και αξιοπιστίας στο LEAF. Χάρη στην ειδική μέθοδο χωροθέτησης των κυψελών της, η μπαταρία είναι συμπαγής, επιτρέποντας στο Sakura να έχει ένα ευρύχωρο εσωτερικό. Επιπλέον, προσφέρει αυτονομία έως και 180 km (με βάση τον κύκλο WLTC της Ιαπωνίας), καθιστώντας το ιδανικό για καθημερινή χρήση. Η μπαταρία μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως φορητή πηγή τροφοδοσίας σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης και να παρέχει ηλεκτρική ενέργεια για μια μέρα σε ένα σπίτι. 



Εκτός από το σύστημα υποβοήθησης οδηγού ProPILOT, το Sakura είναι εξοπλισμένο με το σύστημα ProPILOT Park, αποτελώντας μια πρωτιά για  μίνι όχημα. Το ProPILOT Park ελέγχει αυτόματα το τιμόνι, την επιτάχυνση, το φρενάρισμα, την αλλαγή ταχυτήτων και το χειρόφρενο κατά τη στάθμευση. Αυτές οι προηγμένες τεχνολογίες βελτιώνουν την οδηγική ευκολία και την απόλαυση, τόσο στους δρόμους της πόλης και τους χώρους στάθμευσης , όσο και στους αυτοκινητόδρομους. Το Sakura, που έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στην Ιαπωνία αυτό το καλοκαίρι, κοστίζει περίπου 13.200€ (συμπεριλαμβανομένου του φόρου κατανάλωσης και της επιδότησης οχημάτων καθαρής ενέργειας). 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top