BMW M4 CSL – Η επανέκδοση ενός Θρύλου σε 1000 αντίτυπα

Γεννη μένη για την πίστα

BMW M4 CSL παρουσίαση

Στο πλαίσιο των εορτασμών για την 50ή επέτειο, η BMW M GmbH παρουσιάζει μία ειδική έκδοση, βασισμένη στα επιτυχημένα μοντέλα υψηλών επιδόσεων της εταιρείας, στην πολυτελή μεσαία κατηγορία. Η νέα BMW M4 CSL συνδυάζει το «old-school» αγωνιστικό πάθος με καινοτόμα τεχνολογία για τη δημιουργία μιας απαράμιλλης εμπειρίας επιδόσεων.

Το επίσης στάνταρ BMW Live Cockpit Professional, περιλαμβάνει μία πλήρως ψηφιακή διάταξη με ενοποιημένες οθόνες, που αποτελείται από έναν πίνακα οργάνων με οθόνη 12,3” πίσω από το τιμόνι και μία οθόνη ελέγχου 10,25”. Μεταξύ των λειτουργιών του, βρίσκεται το σύστημα πλοήγησης BMW Maps, το BMW Intelligent Personal Assistant, η ενσωμάτωση smartphone, σύστημα ασύρματης φόρτισης τηλεφώνου και μία διεπαφή Wi-Fi. Το BMW Head-Up Display με ειδικά στοιχεία M και το BMW Drive Recorder, μπορούν να επιλεχθούν από τη λίστα προαιρετικού εξοπλισμού.

Η ειδικά σχεδιασμένη μονάδα ισχύος της BMW M4 CSL βασίζεται στον ίδιο υψηλόστροφο, εξακύλινδρο, εν σειρά κινητήρα με τεχνολογία M TwinPower Turbo, που συναντάμε στην αγωνιστική BMW M4 GT3. Τα πλούσια αποθέματα απόδοσής του, επέτρεψαν μία σημαντική αύξηση της ισχύος χωρίς συμβιβασμούς στον τομέα της σταθερότητας ή της αντοχής. Κλειδί σε αυτή την ενίσχυση της ισχύος ήταν η αύξηση στη μέγιστη πίεση πλήρωσης των δύο mono-scroll υπερσυμπιεστών από 1,7 bar σε 2,1 bar και οι ειδικές για το μοντέλο προσαρμογές στο σύστημα διαχείρισης του κινητήρα. Ο κινητήρας της BMW M4 CSL, αποδίδει μέγιστη ροπή 650 Nm μεταξύ 2.750 και 5.950 σαλ. Η μέγιστη ισχύς των 405 kW/550 hp παράγεται στις 6.250 σαλ.

Με ισχύ πιο υψηλού επιπέδου και ευφυή σχεδίαση μειωμένου βάρους, διθέσια διαμόρφωση, ειδικές για το μοντέλο αναβαθμίσεις πλαισίου και στοιχεία εξοπλισμού επιλεγμένα για την αποστολή που καλείται να επιτελέσει, η νέα BMW M4 CSL είναι γεννημένη για οδήγηση στην πίστα. Τα γονίδια που η M4 CSL μοιράζεται με την αγωνιστικών προδιαγραφών αδελφή της, την BMW M4 GT3, αντανακλώνται επίσης στις επιδόσεις της. Σε δοκιμαστικές διαδρομές στο Nordschleife του Nürburgring, η BMW M4 CSL, σημείωσε τους ταχύτερους χρόνους γύρου όλων των εποχών για όχημα παραγωγής του BMW Group. Στην έκδοση της πίστας που χρησιμοποιείται παραδοσιακά για λόγους σύγκρισης – που έχει μήκος 20,6 χιλιόμετρα και δεν περιλαμβάνει την ευθεία στο τμήμα T13 – το χρονόμετρο έδειξε 7 λεπτά και 15,677 δευτ. Ο επίσημος και επικυρωμένος χρόνος γύρου για την πίστα των 20,832 km (πλήρης γύρος) ήταν 7 λεπτά και 20,2 δευτερόλεπτα. Οι τιμές επιτάχυνσης των 3,7 δευτ. για το 0 - 100 km/h και 10,7 δευτ., για το σπριντ 0 - 200 km/h είναι εξίσου εντυπωσιακές.


 Το “CSL” σημαίνει “Competition, Sport, Lightweight” και αναφέρεται στον κρίσιμο ρόλο της σχεδίασης ελαχιστοποιημένου βάρους, για την εξασφάλιση της επιτυχίας στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Η BMW 3.0 CSL που αναπτύχθηκε από την BMW Motorsport GmbH σύμφωνα με την ίδια αρχή, κέρδισε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού (ETCC) στην πρώτη της προσπάθεια, το 1973. Η M4 CSL ακολουθεί επίσης τα χνάρια επιτυχημένων ειδικών εκδόσεων από προηγούμενες γενιές των BMW M3/M4, και κυρίως της θρυλικής BMW M3 CSL του 2003 και BMW M4 GTS που παρουσιάστηκε το 2016.

Για την BMW M GmbH, η παγκόσμια πρεμιέρα της νέας BMW M4 CSL στην Concorso d’Eleganza Villa d’Este (20 – 22 Μαΐου 2022) θα είναι από τα highlights της επετειακής 50ής της χρονιάς. Η ειδική έκδοση θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό ακριβώς 1.000 αντιτύπων, με την παραγωγή να ξεκινά στο εργοστάσιο του BMW Group στο Dingolfing τον Ιούλιο του 2022.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top