BMW: Προχωρά στην πιο προηγμένη γραμμή παραγωγής

Η ψηφιοποίηση σε πρώτο πλάνο

BMW Kinexon συνεργασία ψηφιοποίηση παραγωγή

Το BMW Group απέκτησε μερίδιο στην εταιρεία τεχνολογίας Kinexon με την οποία συνεργάζεται εδώ και αρκετά χρόνια με στόχο την προώθηση της ολοκληρωμένης ψηφιοποίησης του δικτύου παραγωγής του. 
Προκειμένου να βελτιωθεί ο συντονισμός εξαιρετικά περίπλοκων διαδικασιών στην παραγωγή αυτοκινήτων, αναπτύχθηκε η ολοκληρωμένη πλατφόρμα λογισμικού IPS-i IPS-i σε συνεργασία με την Kinexon.

Η πλατφόρμα αυτή μπορεί να καταγράφει μία ευρεία ποικιλία δεδομένων θέσης (RFID, UWB, RTLS, GPS) και να τα μεταφέρει σε ένα εικονικό μοντέλο ή ψηφιακό δίδυμο όπως αποκαλείται (digital twin). Σε αυτή την εικονική βάση, και logistics με απόλυτη ακρίβεια.

Τα συστήματα εντοπισμού υψηλής ακρίβειας σε πραγματικό χρόνο της Kinexon είναι επίσης σχεδιασμένα για χρήση σε ανταγωνιστικά αθλήματα και χρησιμοποιούνται από πολυάριθμους αθλητικούς συλλόγους της FiFA και του NBA που καταγράφουν τα δεδομένα κίνησης των αθλητών και του εξοπλισμού τους μέσω φορητών συσκευών. Αυτό επιτρέπει την ανάλυση των δεδομένων θέσης, της τακτικής, των μοτίβων κίνησης και της απόδοσης κορυφαίων αθλητών και ολόκληρων ομάδων καθώς και την εισαγωγή στοχευμένων μέτρων για τη βελτίωσή τους.
 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top