Formula 1-Αυστραλία: O οδηγός της Ferrari Charles Leclerc τα πήρε όλα

O αγώνας υπό το πρίσμα των ελαστικών Pirelli

Formula 1 Αυστραλία Ferrari Charles Leclerc

O οδηγός της Ferrari Charles Leclerc μετέτρεψε την πρώτη θέση της εκκίνησης σε νίκη. Αξιοποίησε τη στρατηγική μιας αλλαγής που προβλέπονταν να είναι η ταχύτερη. Εκκίνησε στον αγώνα με την P Zero κίτρινη/μέση γόμα και μετά άλλαξε στον 22ο γύρο σε P Zero λευκή σκληρή γόμα: Το πρώτο μέρος που συμπλήρωσε ήταν 4 γύροι παραπάνω από τον οδηγό της Red Bull, Max Verstappen, ο οποίος εκκινούσε από την 2η θέση.

Ένα γύρο μετά την αλλαγή ελαστικών του Leclerc εμφανίστηκε για 2η φορά το αυτοκίνητο ασφαλείας: Αυτό έδωσε στην πλειοψηφία των οδηγών την δυνατότητα να πραγματοποιήσουν τις αλλαγές τους χάνοντας σχετικά λίγο χρόνο. Μόνο έξι οδηγοί δεν εκκίνησαν τον αγώνα με τη μέση γόμα. Απ’ αυτούς πιο ψηλά τερμάτισε ο οδηγός της Williams, Alex Albon. Κατάφερε να πάρει τον ένα βαθμό τερματίζοντας 10ος, παρότι εκκινούσε τελευταίος με τη σκληρή γόμα και άλλαξε σε P Zero κόκκινη/μαλακή γόμα στον προτελευταίο γύρο του αγώνα.

Μια ακόμη ασυνήθιστη στρατηγική είδαμε από τον οδηγό της Aston Martin, Lance Stroll: Πραγματοποίησε συνολικά τρεις αλλαγές και τοποθέτησε για χρήση εκ νέου στα σκληρά ελαστικά με τα οποία είχε εκκινήσει, για το τελευταίο μέρος. Αυτό το σετ είχε συμπληρώσει μόλις 3 γύρους πριν εμφανιστεί το πρώτο αυτοκίνητο ασφαλείας, το οποίο ο Stroll εκμεταλλεύτηκε για να βάλει την μέση γόμα. Ένα γύρο αργότερα έβαλε εκ νέου τη σκληρή γόμα. Μ’ αυτό τον τρόπο είχε τη δυνατότητα να πάει ως τον τερματισμό. Αποφάσισε όμως να βάλει το αρχικό σετ που ήταν ελαφρά χρησιμοποιημένο εκμεταλλευόμενος την ευκαιρία για «δωρεάν pit stop» που δημιούργησε για δεύτερη φορά η παρουσία του αυτοκινήτου ασφαλείας.

Ο αγώνας έγινε σε συνθήκες πιο ζεστές και χωρίς έντονο άνεμο με τη θερμοκρασία αέρα στους 27 βαθμούς Κελσίου και τη θερμοκρασία οδοστρώματος στους 38 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top