SKODA ENYAQ COUPÉ RS iV: «Ηλεκτρίζει» τους...γρήγορους

Δείτε τις επιδόσεις του

SKODA ENYAQ COUPÉ RS iV παρουσίαση επιδόσεις

Με την κυκλοφορία του ENYAQ COUPÉ RS iV, η SKODA AUTO γράφει το επόμενο κεφάλαιο της επιτυχημένης ιστορίας της γκάμας RS. Μετά την plug-in υβριδική SKODA OCTAVIA RS iV, το SUV coupé, αποκλειστικά στο εντυπωσιακό χρώμα Mamba Green, είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο της σπορ σειράς RS της μάρκας.

Το κουπέ σχήμα έχει σχεδιαστικές συνάφειες με αυτό των πρωτοτύπων ράλλυ 180 RS και 200 ​​RS, για τα οποία η SKODA εισήγαγε τη συντομογραφία RS (Rally Sport), το 1974.

Το πιο ισχυρό μοντέλο της σειράς ENYAQ iV  διαθέτει τη μεγαλύτερη μπαταρία των 82 kWh, καθώς και δύο ηλεκτροκινητήρες - είναι επομένως τετρακίνητο. Το ENYAQ COUPÉ RS iV έχει ισχύ 220 kW (299 PS) με μέγιστη ροπή 460 Nm, επιταχύνοντας 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 6,5 δευτερόλεπτα. Είναι η μόνη έκδοση στη γκάμα coupé που έχει τελική ταχύτητα 180 χλμ./ώρα. Σε κλίσεις 8%, τα ENYAQ COUPÉ RS iV και ENYAQ COUPÉ iV 80x έχουν το καθένα μέγιστη ικανότητα ρυμούλκησης 1.400 κιλά. 


Εξωτερικά, το ENYAQ COUPÉ RS iV ξεχωρίζει από το εντυπωσιακό πράσινο χρώμα και τα μαύρα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά, την τυπική για μοντέλο RS κόκκινη λωρίδα ανακλαστήρα στο πίσω μέρος. Στον βασικό εξοπλισμό του ENYAQ COUPÉ RS iV ανήκει και το Crystal Face – 131 LED που φωτίζουν τη χαρακτηριστική μάσκα της SKODA.  


Στο εσωτερικό, η φιλοσοφία Design Selections στο ENYAQ COUPÉ RS iV εκφράζεται με δύο ειδικά σχεδιασμένες επιλογές, τη βασική “RS Lounge” και την προαιρετική “RS Suite”. Χαρακτηρίζονται από διακοσμητικές λωρίδες με εφέ από ανθρακονήματα στο ταμπλό και την επένδυση των θυρών, καλύμματα πεντάλ σε σχέδιο αλουμινίου και σπορ καθίσματα με ενσωματωμένα προσκέφαλα και έμβλημα RS, ενώ και το θερμαινόμενο πολυλειτουργικό δερμάτινο σπορ τιμόνι με τρεις ακτίνες διαθέτει σήμα RS. Ανάλογα με την επιλογή τα καθίσματα είναι επενδεδυμένα με μαύρες μικροΐνες Suedia ή μαύρο διάτρητο δέρμα.

Μετά την OCTAVIA RS iV, λοιπόν το ENYAQ COUPÉ RS iV αντιπροσωπεύει το επόμενο μοντέλο της SKODA όσον αφορά στην γκάμα RS και την ηλεκτροκίνηση

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top