Ford E-Transit: Δείτε πόσο ασφαλές είναι το ηλεκτρικό μοντέλο

Τα συστήματα που διαθέτει

Ford E-Transit ασφάλεια δοκιμές Euro NCAP

Η ολοκληρωμένη σειρά συστημάτων υποστήριξης οδηγού 1 του Ford E-Transit εξασφάλισε στο επαγγελματικό όχημα ένα «Χρυσό Βραβείο» από τον ανεξάρτητο οργανισμό αξιολόγησης ασφάλειας οχημάτων Euro NCAP.Το βραβείο προέκυψε μετά από ανάλυση τεχνολογιών όπως το αυτόνομο φρενάρισμα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης για την αποφυγή σύγκρουσης με άλλα οχήματα, δικυκλιστές και πεζούς, καθώς και συστήματα διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας, αναγνώρισης οδικών σημάτων και παρακολούθησης επιβατών.

Το E-Transit προσφέρει τεχνολογίες υποστήριξης όπως Pre-Collision Assist με Pedestrian Detection, 2 Intelligent Adaptive Cruise Control με Traffic Sign Recognition, 2 Blind Spot Information System με Lane Change Warning & Aid, 2 Junction Assist, κάμερα 360 μοιρών και Reverse Brake Assist. 2.

Στις προσομοιώσεις του Euro NCAP δοκιμάστηκαν οι ενέργειες της τεχνολογίας προειδοποίησης οδηγού και ενεργητικής ασφάλειας όταν το αυτοκίνητο πλησιάζει σταθμευμένα αυτοκίνητα ή οχήματα που κινούνταν με χαμηλή ταχύτητα, καθώς και περιπτώσεις στις οποίες ένα προπορευόμενο όχημα φρενάρει απότομα. Η δοκιμή περιελάμβανε επίσης την απόκριση των συστημάτων όταν ένα παιδί εισέρχεται τρέχοντας στο δρόμο αλλά και καταστάσεις στις οποίες δικυκλιστές και πεζοί περπατούν ή διασχίζουν το δρόμο 3 – εν δυνάμει σενάρια σε αστικά περιβάλλοντα όπου η Ford εκτιμά ότι θα λειτουργεί η πλειοψηφία των E-Transit.

Η εταιρεία ήδη δοκιμάζει πιλοτικά οχήματα E-Transit σε τυπικές καθημερινές συνθήκες λειτουργίας με επιλεγμένους πελάτες σε όλη την Ευρώπη. Οι παραδόσεις προγραμματίζεται να ξεκινήσουν την άνοιξη του 2022.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top