Volvo: Πρώτος κατασκευαστής αυτοκινήτων με διασύνδεση με Google Assistant

Έλεγχος με φωνητικές εντολές

Volvo διασύνδεση Google Assistant

Η Volvo Cars θα είναι ο πρώτος κατασκευαστής αυτοκινήτων που θα ενσωματώσει απευθείας τα αυτοκίνητά της με συσκευές με δυνατότητα Google Assistant, κάνοντας ένα ακόμα βήμα στη συνεχή συνεργασία της με τη Google. Αυτή η προγραμματισμένη άμεση ενσωμάτωση επιτρέπει την πλέον απρόσκοπτη σύνδεση μεταξύ του Google Assistant και των αυτοκινήτων μέχρι σήμερα, επιτρέποντας στους πελάτες της Volvo Cars να ελέγχουν τις λειτουργίες του αυτοκινήτου τους δίνοντας φωνητικές εντολές σε οικιακές και κινητές συσκευές με δυνατότητα Google Assistant. 

Συνδέοντας το Volvo τους με τον λογαριασμό τους στην Google, οι πελάτες θα μπορούν να μιλήσουν απευθείας στο Google στο αυτοκίνητο τους και να ελέγξουν από απόσταση μια σειρά από λειτουργίες, όπως η θέρμανση του αυτοκινήτου στη διάρκεια μιας κρύας χειμωνιάτικης μέρας ή το κλείδωμά του.Η διασύνδεση με το Google Assistant αντανακλά τη φιλοδοξία της Volvo Cars να προσφέρει στους πελάτες της πρακτικότητα και ηρεμία. Η λίστα των διαθέσιμων εντολών θα διευρύνεται συνεχώς με την πάροδο του χρόνου.

Με την ενσωμάτωση, οι χρήστες μπορούν οποιαδήποτε στιγμή να λάβουν πληροφορίες σχετικά με το αυτοκίνητό τους από απόσταση. Ανάμεσα σε μελλοντικές λειτουργίες που σχεδιάζεται να προστεθούν περιλαμβάνεται ο προγραμματισμός φόρτισης που επιτρέπει στους πελάτες να θέτουν συγκεκριμένη ώρα κατά την οποία το αυτοκίνητο τους ξεκινά να φορτίζει – και ακόμη περισσότερα.


 
Μέσω της διασύνδεσης των αυτοκινήτων της με το Google Assistant, η Volvo Cars στοχεύει επίσης να υποστηρίξει την εν εξελίξει μετάβασή της στην πλήρη ηλεκτροκίνηση, με λανσάρισμα λειτουργιών που μπορούν να βοηθήσουν τους πελάτες να εκμεταλλευτούν πλήρως τη δυνατότητα μείωσης των εκπομπών άνθρακα που έχουν τα αμιγώς ηλεκτρικά τους Volvo.

Για περισσότερο ευαίσθητες εντολές – όπως το ξεκλείδωμα του αυτοκινήτου –, μια διαδικασία ταυτοποίησης δύο παραγόντων (two -factor authentication) διασφαλίζει ότι μόνον οι κατάλληλοι άνθρωποι θα μπορούν να ακούσουν ή να έχουν πρόσβαση στη σωστή πληροφορία κατά τον σωστό χρόνο.Η λειτουργία θα διατεθεί τους επόμενους μήνες σταδιακά σε όλους τους οδηγούς Volvo με infotainment που έχει ως βάση το Android, το οποίο είναι συνδεδεμένο στον λογαριασμό τους στην εφαρμογή Volvo Cars και σε συσκευή που ενεργοποιείται με το Google Assistant, σε επιλεγμένες περιοχές όπου το Google Assistant είναι διαθέσιμο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top