Volvo: Αυτόνομη οδήγηση χωρίς επιτήρηση

Μπορείετ ακόμη και να...διαβάσετε όταν οδηγείτε

Volvo αυτόνομη οδήγηση χωρίς επιτήρηση Ride Pilot

Το Ride Pilot εξελίσσει ένα κορυφαίο για την αυτοκινητοβιομηχανία χαρακτηριστικό ασφαλείας που θα εξοπλίζει την επόμενη γενιά αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Volvo Cars, με στόχο να προσφέρει περισσότερο ελεύθερο χρόνο στους πελάτες και να κάνει την οδήγηση ενός Volvo ακόμη πιο ευχάριστη και χρηστική.Από τη στιγμή που θα πιστοποιηθεί ως ασφαλές για χρήση στους αυτοκινητόδρομους, το Ride Pilot σχεδιάζεται να διατεθεί ως συνδρομητική προσθήκη στο επερχόμενο αμιγώς ηλεκτρικό SUV της εταιρείας. Πρόκειται για τη νέα ναυαρχίδα της Volvo που θα αποκαλυφθεί αργότερα εντός του τρέχοντος έτους.

Στην επόμενη γενιά αυτοκινήτων της, η Volvo Cars θέτει ένα νέο πρότυπο ασφαλείας, με ασύρματες (over-the-air) ενημερώσεις λογισμικού, σε συνδυασμό με ένα προηγμένο σύστημα αισθητήρων. Το λογισμικό αναπτύχθηκε από την εταιρεία εξέλιξης λογισμικού αυτόνομης οδήγησης (AD) Zenseact, σε συνεργασία με την in-house ομάδα ανάπτυξης λογισμικού της Volvo Cars, καθώς και με την αντίστοιχη ομάδα της Luminar, μιας εκ των στρατηγικών συνεργατών της σουηδικής εταιρείας στο πεδίο της τεχνολογίας. Η πλατφόρμα απαρτίζεται από περισσότερους από 25 αισθητήρες, συμπεριλαμβανομένου του αισθητήρα τελευταίας τεχνολογίας Iris LiDAR της Luminar, ο οποίος συνεργάζεται άψογα με το συγκεκριμένο λογισμικό.

Παρόλο που ο συνδυασμός λογισμικού - αισθητήρων, και φυσικά η ασφάλεια που συνεπάγεται, θα είναι στάνταρ, διαθέσιμος από την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας του επερχόμενου αμιγώς ηλεκτρικού SUV της Volvo Cars, και θα βελτιώνεται συνεχώς με την πάροδο του χρόνου, το Ride Pilot θα διατεθεί στους πελάτες μόνο αφού περάσει το διεξοδικό πρωτόκολλο δοκιμών και πιστοποίησης της Volvo Cars. Σε αυτό περιλαμβάνεται η επαλήθευση της ασφαλούς χρήσης της τεχνολογίας στους αυτοκινητόδρομους, σε διάφορες μεταβαλλόμενες συνθήκες.

Από τη στιγμή που θα πιστοποιηθεί η ασφάλειά του και θα διασφαλιστούν όλες οι απαραίτητες εγκρίσεις, φιλοδοξία της εταιρείας είναι να λανσάρει το Ride Pilot αρχικά στην Καλιφόρνια και σταδιακά σε άλλες αγορές και περιοχές ανά τον κόσμο.Με τη χρήση του Ride Pilot, οι οδηγοί θα είναι σε θέση να εξοικονομούν χρόνο κατά την οδήγηση, αφιερώνοντάς τον σε άλλες δραστηριότητες όπως το διάβασμα, το γράψιμο, η εργασία ή η επικοινωνία. Η λειτουργία μπορεί επίσης να ελαττώσει τη διανοητική κόπωση που μπορεί να συνοδεύει την οδήγηση, ιδιαίτερα στο μποτιλιάρισμα ή την πυκνή κυκλοφορία, βοηθώντας έτσι τους οδηγούς να φτάσουν στον προορισμό τους ξεκούραστοι και ανανεωμένοι.

Το όνομα Ride Pilot υπονοεί αυτό που μπορεί να περιμένει ο χρήστης: όταν το αυτοκίνητο οδηγείται μόνο του, η Volvo Cars αναλαμβάνει την ευθύνη για την οδήγηση, προσφέροντας στον οδηγό άνεση και ηρεμία.Στο επερχόμενο SUV της Volvo Cars, ο αισθητήρας LiDAR της Luminar θα συμπληρώνει 5 ραντάρ, 8 κάμερες και 16 υπερηχητικούς αισθητήρες. Αυτό το βασικό set up αισθητήρων παρέχει εξαιρετική ορατότητα και αντιληπτική αξιοπιστία. Χάρη και στις συνεχείς, ασύρματες αναβαθμίσεις λογισμικού, το σύστημα θα διασφαλίζει πλήρως τις απαραίτητες εφεδρείες ώστε να επιτρέψει στη Volvo Cars να υλοποιήσει την ασφαλή αυτόνομη οδήγηση μέσω του Ride Pilot.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top