Honda: Τα νέα προηγμένα συστήματα ασφαλείας

Στόχος οι μηδενικοί θάνατοι από τροχαία ατυχήματα

Honda προηγμένα συστήματα ασφαλείας

Η Honda πραγματοποίησε την παγκόσμια πρεμιέρα των προηγμένων τεχνολογιών ασφάλειας του μέλλοντος, τις οποίες εξελίσσει αυτή τη στιγμή, με σκοπό να συμβάλλει στη δημιουργία μιας κοινωνίας όπου οδηγοί, επιβάτες και πεζοί δεν θα διατρέχουν τον κίνδυνο τροχαίων ατυχημάτων και θα απολαμβάνουν με ξεγνοιασιά την ελευθερία που προσφέρει η κινητικότητα.

Η Honda θα προσπαθήσει να πετύχει το στόχο “μηδενικών θανάτων από τροχαία ατυχήματα όπου εμπλέκονται μοτοσυκλέτες και αυτοκίνητα Honda σε όλο τον κόσμο μέχρι το 2050” χρησιμοποιώντας δύο βασικές τεχνολογίες.

Η μία είναι η πρώτη στον κόσμο ευφυής τεχνολογία υποστήριξης οδηγού με τεχνητή νοημοσύνη (AI) “Intelligent Driver-Assistive Technology” η οποία παρέχει υποστήριξη ανάλογη των ικανοτήτων και συνθηκών κάθε ατόμου, με σκοπό τη μείωση οδηγικών σφαλμάτων και κινδύνων και τη διασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας του οδηγού.

Η άλλη τεχνολογία είναι η “Safe and Sound Network Technology” που συνδέει όλους τους χρήστες των δρόμων, ανθρώπους και προϊόντα κινητικότητας, μέσω τηλεπικοινωνιών, καθιστώντας εφικτή την πρόβλεψη πιθανών κινδύνων και βοηθώντας να αποφευχθεί μία σύγκρουση.

Η Honda έχει αναλύσει τους παράγοντες πίσω από τα ανθρώπινα σφάλματα μέσω της αρχικής μελέτης της για τον ανθρώπινο εγκέφαλο που βασίζεται σε τεχνολογία fMRI*2 και ανάλυσης συμπεριφορών ανάληψης ρίσκου.

· Το σύστημα στηρίζεται σε προγνώσεις σφαλμάτων οδήγησης βασισμένες σε πληροφορίες που λαμβάνονται μέσω μιας κάμερας παρακολούθησης του οδηγού και σε συνήθειες και μοτίβα οδήγησης.

· Η τεχνολογία αυτή αναπτύσσεται για να επιτρέπει σε κάθε οδηγό να περιορίσει τα σφάλματα οδήγησης και να απολαμβάνει την κινητικότητα χωρίς να νιώθει άγχος.

 Η Honda θα προσπαθήσει να καθιερώσει τις βασικές τεχνολογίες μέχρι το 2025, και να προχωρήσει στην πρακτική εφαρμογή τους μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top