SKODA ENYAQ iV: Στους φιναλίστ για το “Car of the Year 2022”

Πότε θα βγει το τελικο αποτέλεσμα

SKODA ENYAQ iV  “Car of the Year 2022” φιναλίστ

Με νωπές τις δάφνες από την κατάκτηση του τίτλου «Χρυσό Τιμόνι 2021» ως το καλύτερο ηλεκτρικό SUV της χρονιάς, το SKODA ENYAQ iV βρίσκεται ανάμεσα στους επτά φιναλίστ για το “Car of the Year 2022”. Πρόκειται για το βραβείο με το μεγαλύτερο κύρος στην αυτοκινητοβιομηχανία σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και όχι μόνο. Απονέμεται σε ετήσια βάση από το 1963, σε ένα θεσμό που συνδιοργανώνουν εννέα έγκυρα και έγκριτα ευρωπαϊκά περιοδικά αυτοκινήτου.

Μέσα στο 2021 παρουσιάστηκαν συνολικά 65 νέα μοντέλα, με το SKODA ENYAQ iV να ψηφίζεται στην τελική επτάδα των υποψήφιων μοντέλων από μία διεθνή επιτροπή, αποτελούμενη από 61 δημοσιογράφους από 23 ευρωπαϊκές χώρες – ανάμεσά τους και η κ. Ελένη Ξενάκη από το περιοδικό «4Τροχοί», μοναδική εκπρόσωπος της Ελλάδας. Η ίδια επιτροπή θα αναδείξει τον τελικό νικητή, μετά από μία απαιτητική ολιγοήμερη διαδικασία οδήγησης-δοκιμών των επτά μοντέλων, στις αρχές του επόμενου χρόνου.


Η παρουσία ενός αυτοκινήτου στην τελική επτάδα του Car of the Year αποτελεί από μόνη της μεγάλη επιτυχία, με το ENYAQ iV να διαδέχεται την OCTAVIA, που βρέθηκε στην ίδια θέση πριν ένα χρόνο. Το αμιγώς ηλεκτρικό SUV, το πρώτο μοντέλο της τσέχικης αυτοκινητοβιομηχανίας που βασίζεται στην αρθρωτή πλατφόρμα ειδικά για την ηλεκτροκίνηση (ΜΕΒ) του Volkswagen Group, αποτελεί το πρώτο δείγμα γραφής της μάρκας στη φιλόδοξη στρατηγική της για την ηλεκτροκίνηση.

Το ηλεκτρικό μοντέλο διατίθεται τόσο σε πισωκίνητες όσο και τετρακίνητες εκδόσεις, με επιλογή από τρία μεγέθη μπαταριών και πέντε επίπεδα ισχύος, από 109 έως 220 kW (148 έως 299 PS). Η αυτονομία του ξεπερνά τα 520 χλμ. (κατά WLTP), με τις προτεινόμενες τιμές λιανικής στην Ελλάδα να ξεκινούν από 30.026 € (με συνυπολογισμό της επιδότησης του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά».Με την ερχόμενη έκθεση να έχει ήδη αναβληθεί λόγω της πανδημίας, η ανακοίνωση θα γίνει πάλι στη Γενεύη, όμως σε τελετή ειδικά οργανωμένη για αυτόν τον σκοπό, τις τελευταίες μέρες του Φεβρουαρίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top