Mazda CX-5: Πέτυχε την υψηλότερη δυνατή βαθμολογία πλευρικής πρόσκρουσης

Το μοναδικό μοντέλο μεταξύ των 20 που συμμετείχαν στην αξιολόγηση

Mazda CX-5 πλευρική πρόσκρουση βαθμολογία

Το Mazda CX-5 του 2021 είναι το μόνο μοντέλο που έλαβε την υψηλότερη δυνατή βαθμολογία ασφάλειας ("Good") από το Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) αφού διαγωνίστηκαν 20 SUV μέσω μιας νέας αυστηρότερης δοκιμής πλευρικής πρόσκρουσης. Ο αμερικανικός οργανισμός, ο οποίος διεξήγαγε τις αυστηρότερες δοκιμές σύγκρουσης για πρώτη φορά, υπογράμμισε ότι το CX-5 διακρίθηκε μεταξύ της ομάδας των οχημάτων μοντέλου 2020 και 2021.  

"Το Mazda CX-5 ήταν κορυφαίο σε επιδόσεις", ανέφερε το IIHS σε δηλώσεις του. "Η δομή του οχήματος κρατήθηκε εξαιρετικά καλά κατά τη διάρκεια της δοκιμής, οι αερόσακοι έκαναν πολύ καλή δουλειά προστατεύοντας τα κεφάλια των ανδρείκελων δοκιμής σύγκρουσης και υπήρξε πολύ μικρή εισβολή στο διαμέρισμα επιβατών, πράγμα που σημαίνει μικρότερη πιθανότητα τραυματισμού. Έτσι θα θέλαμε να δούμε όλα τα οχήματα να αποδίδουν στο μέλλον."  

Η νέα δοκιμή πλευρικής πρόσκρουσης χρησιμοποιεί βαρύτερο φράγμα από τον προκάτοχό της (1.900kg έναντι 1.500kg) ταξιδεύει με υψηλότερη ταχύτητα (60km/h έναντι 50km/h) και παράγει 82% περισσότερη ενέργεια συντριβής από την προηγούμενη δοκιμή. Το φράγμα επανασχεδιάστηκε επίσης για να αντικατοπτρίζει καλύτερα ένα σύγχρονο SUV ή φορτηγό που συγκρούεται στις πόρτες ενός οχήματος και στον πυλώνα Β.  

Η Mazda παρουσιάζει εμπορικά το CX-5 2022 στις αρχές του επόμενου έτους στην Ευρώπη, με ένα μεγαλύτερο εύρος συστημάτων ασφαλείας i-Activsense. Το νέο μοντέλο αποτελεί μια αναβαθμισμένη έκδοση του αυτοκινήτου που δοκιμάστηκε από το IIHS. Σε αυτό προστίθενται συστήματα όπως το Cruising & Traffic Support (CTS), το οποίο βοηθά στη μείωση της κόπωσης του οδηγού στα μποτιλιαρίσματα βοηθώντας με λειτουργίες πεντάλ και διεύθυνσης, καθώς και μια εξελιγμένη έκδοση των Adaptive LED Headlights (ALH) παρέχοντας πιο έντονο έλεγχο στη διανομή του φωτός.

Η αρχιτεκτονική Skyactiv-οχημάτων επόμενης γενιάς της Mazda είναι ένα άλλο χαρακτηριστικό που ενισχύει την ασφάλεια και την άνεση του CX-5 του 2022. Το επερχόμενο μοντέλο σηματοδοτεί επίσης την εισαγωγή του Mazda intelligent Drive Select (Mi-Drive), μιας νέας τεχνολογίας που επιτρέπει την επιλογή διαφορετικών λειτουργιών κίνησης με το πάτημα ενός διακόπτη. Διαφορετικά, η Mazda προσθέτει μια σειρά βελτιώσεων σχεδιασμού και άνεσης στο βραβευμένο compact SUV, το οποίο αντιπροσωπεύει το 21% των ευρωπαϊκών πωλήσεων της αυτοκινητοβιομηχανίας.  

Το IIHS (Insurance Institute for Highway Safety) είναι ένας ανεξάρτητος οργανισμός δοκιμών ασφαλείας που χρηματοδοτείται από τον ασφαλιστικό κλάδο στις ΗΠΑ. Όλα τα Mazda του 2021 που έχουν δοκιμαστεί από το IIHS μέχρι στιγμής βαθμολογούνται ως TOP SAFETY PICK+, δηλαδή κατέχουν την υψηλότερη δυνατή συνολική βαθμολόγηση του ιδρύματος. Εκτός από το CX-5, αυτά περιλαμβάνουν τα Mazda3, Mazda6, Mazda CX-3 και Mazda CX-30.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top