Τι κρύβεται πίσω από την σχεδίαση του Nissan Ariya

Ο ρόλος της...κερασιάς

Nissan Ariya σχεδίαση μυστικά

Το ολοκαίνουργιο ηλεκτρικό όχημα Nissan Ariya αντλεί έμπνευση από Ιάπωνες τεχνίτες για να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο βιώνεται ο σχεδιασμός του οχήματος, μέσα και έξω. Το αποτέλεσμα είναι η νέα σχεδιαστική κατεύθυνση της Nissan "Timeless Japanese Futurism", που θα καθορίζει τα προϊόντα της εταιρείας, από εδώ και στο εξής.


Μέρος αυτής της νέας σχεδιαστικής ιδέας είναι η ενσωμάτωση διακριτών μοτίβων και συμβόλων, σε βασικά σημεία του οχήματος, για να μεταδώσει την Ιαπωνική κληρονομιά και τις επιρροές του Ariya. Μεταξύ των πιο σημαντικών από αυτά είναι ένα στυλιζαρισμένο μοτίβο kumiko, μια παραδοσιακή ιαπωνική τεχνική ξυλουργικής που “τιθασεύει” πολύπλοκα και περίπλοκα γεωμετρικά σχήματα, σε μια σαγηνευτική τέχνη. 


Σχέδια εμπνευσμένα από το Kumiko βρίσκονται στην εξωτερική πρόσοψη του Ariya, καθώς και σε πολλά σημεία μέσα στην καμπίνα. Η χρήση του αρνητικού χώρου από το μοτίβο έφερε την τέλεια σχεδίαση για τον ατμοσφαιρικό φωτισμό και τα ηχεία, χωρίς να διαταράξει την εσωτερική ατμόσφαιρα, που θυμίζει δωμάτιο.


Μέσα στο Ariya μπορείτε να ανακαλύψετε μια “πινελιά” της φύσης, εφόσον την αναζητήσετε. Το Sakura, γνωστό και ως ανθός κερασιάς, είναι ένα από τα πιο δημοφιλή λουλούδια στην Ιαπωνία και αντιπροσωπεύει μια νέα αρχή. Το Sakura μπορεί να βρεθεί ανάγλυφο μέσα στο υποβραχιόνιο της κεντρικής κονσόλας και στη θήκη του κινητού τηλεφώνου, τοποθετημένο με διακριτικό τρόπο από τους σχεδιαστές και τους μηχανικούς του Ariya, που ήθελαν αυτό το αγαπημένο σύμβολο της ιαπωνικής κληρονομιάς να “κρύβεται”, σε απλή θέα στο προηγμένο ηλεκτρικό όχημα της Nissan.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top