Η Audi αποκαλύπτει το μέλλον στην ψυχαγωγία στο αυτοκίνητο

Holoride: ψυχαγωγία εικονικής πραγματικότητας

Audi ψυχαγωγία αυτοκίνητο μέλλον

Τα ταξίδια σε εικονικούς κόσμους μέσα από ένα Audi είναι πιθανό σύντομα να αποτελούν μέρος της καθημερινότητας. Στο όχι μακρινό μέλλον, οι επιβάτες των πίσω καθισμάτων ενός μοντέλου της Audi θα μπορούν να φορούν γυαλιά εικονικής πραγματικότητας (Virtual Reality) για να βιώσουν τη δράση σε βιντεοπαιχνίδια και ταινίες.

Αυτό που είναι πραγματικά εντυπωσιακό, το εικονικό περιεχόμενο θα προσαρμόζεται στις κινήσεις οδήγησης του αυτοκινήτου σε πραγματικό χρόνο. Αν για παράδειγμα το αυτοκίνητο διαγράψει μία ανοικτή δεξιά καμπύλη, την ίδια πορεία θα ακολουθήσει και το …διαστημόπλοιο, στο οποίο επιβαίνει στον φανταστικό κόσμο, ο επιβάτης του πίσω καθίσματος που φοράει τη συσκευή Holoride. Εκτός της ψυχαγωγίας, το ταξίδι συγχρονισμένο με κίνηση σε εικονικούς κόσμους μειώνει επίσης το κοινό φαινόμενο της ναυτίας στο αυτοκίνητο, που βιώνουν κάποιοι επιβάτες που διαβάζουν ένα βιβλίο ή απολαμβάνουν οπτικοακουστικά σε ηλεκτρονικά tablet.

Η Audi συνεργάζεται με την Holoride, μία start-up που στόχο έχει να κάνει τις διαδρομές με αυτοκίνητο μια πολύμορφη εμπειρία. Με πρωτοβουλία της Audi, η ανάπτυξη αυτής της καινοτόμου τεχνολογίας VR ή XR (εκτεταμένης πραγματικότητας) προωθείται και εμπορευματοποιείται για διαφορετικούς κατασκευαστές. Σε ένα roadshow στην Καλιφόρνια, έγινε επίδειξη του Holoride σε στούντιο βιντεοπαιχνιδιών, προκειμένου να ενσωματωθεί στα προϊόντα τους.

Η Holoride έχει ήδη παρουσιάσει μία πλατφόρμα με ευέλικτο λογισμικό, που επιτρέπει στους προγραμματιστές να έχουν πρόσβαση σε εργαλεία για να δημιουργήσουν συναρπαστικές εμπειρίες παιχνιδιών και νέες μορφές ψυχαγωγίας.

Το Holoride παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο CES 2019 στο Λας Βέγκας. Ένα πρώτο demo δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τη Disney, πριν ακολουθήσουν οι επαφές με τα μεγάλα στούντιο της Καλιφόρνια. Μία πρώτη εμπειρία του Holoride, είχαν οι επισκέπτες του Φεστιβάλ του Σάλτσμπουργκ, πριν μερικές εβδομάδες.

Καθισμένοι αναπαυτικά στο πίσω μέρος ενός Audi e-tron και φορώντας τα ειδικά γυαλιά Holoride, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να «επισκεφθούν» στον εικονικό κόσμο τοποθεσίες που έπαιξαν ρόλο στην ανάπτυξη του φεστιβάλ και να βιώσουν ιστορικές στιγμές από το παρελθόν της πόλης (https://www.youtube.com/watch?v=iAqCajy1JQo). Οι επισκέπτες της Έκθεσης Αυτοκινήτου του Μονάχου (IAA 2021), πριν ένα μήνα, είχαν επίσης την ευκαιρία να δοκιμάσουν εν κινήσει το Holoride, σε ειδική επίδειξη που είχε προγραμματίσει η Audi.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top