Προσοχή: Γιατί κλέβουν τα...«ταπεινά» αυτοκίνητα

Τα ανταλλακτικά των αυτοκινήτων παίζουν τον πρώτο ρόλο 

αυτοκίνητα κλοπές ανταλλακτικά

Η Γερμανική Ένωση Ασφαλιστών σε έρευνα της αναφέρει ότι όλα τα ανταλλακτικά έχουν πάρει αύξηση στις τιμές κατά 44% σε σχέση με το 2013. Μάλιστα δεν είναι λίγοι οι κατασκευαστές αυτοκινήτων οι οποίοι έχουν κατοχυρώσει διπλώματα ευρεσιτεχνίας για την εξωτερική σχεδίαση των μοντέλων τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να απαγορεύεται σε εταιρείες να κατασκευάζουν ιμιτασιόν ανταλλακτικά τα οποία φυσικά είναι και φθηνότερα. Την ίδια στιγμή παρατηρείται και καθυστέρηση στην παράδοση ανταλλακτικών λόγω καθυστερήσεων στις γραμμές παραγωγής εξιατίας του κορωνοϊού.

Η κατάσταση αυτή έχει δημιουργήσει ένα κομφούζιο στην αγορά με αποτέλεσμα οι επιτήδειοι να εκμεταλλεύονται τις καταστάσεις και να χρησιμοποιούν ακόμη και κλεφτρόνια προκειμένου να βρουν άμεσα τα ανταλλακτικά μετά από ένα τρακάρισμα. Κατά προτίμηση κλέβουν μοντέλα.. πασπαρτού όπως είναι τα Citroen C1 , Peugeot 108 και Toyota Aygo που έχουν κοινά μηχανικά μέρη αλλά και κοινά τμήματα όπως είναι ταμπλό κλπ. Θύμα τους και ο υπογράφων ο οποίος ...έχασε το Citroen C1 το οποίο είχε ελάχιστα χιλιόμετρα στο καντράν και ήταν καινούργιο. Βέβαια μπορεί να έχει πάρει την θέση κάποιου άλλου με αλλαγή αριθμού πλαισιίου αλλά ποιος μπορεί να ξέρει τελικά που κατέληξε.

Οι παραγγελιές για... γρήγορα ανταλλακτικά μικρών αυτοκινήτων αλλά και μεγαλυτέρων από διάφορες μάρκες πάνε και έρχονται με αποτέλεσμα  η μικρή περιουσία σας που έχετε παρκαρισμένη κάτω από το σπίτι σας να γίνεται βίδες και να πωλείται σε κομμάτια. Προσοχή, λοιπόν, γιατί ακόμα και ένα μοντέλο που λέτε «σιγά μην το κλέψουν» μπορεί να κάνει γρήγορα... φτερά.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top